16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Franovići kreću električnom pasarom iz Italije za Crnu Goru čim im to vrijeme dopusti

Franović pored elktrične barke u izgradnji koja će preploviti Jadran

Zbog najavljnih nepovoljnih meteo prilika na Jadranu koje su vladale danas, kompanija Fracraft iz Kotora, odložila je za danas planiranu manifestaciju Adriatic Crossing Electric Boat Challenge 2023.

Obavještavam Vas da je odloženo isplovljavanje iz Monopolija-Italija, električne barke “El Manu”, zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Najavljuju slično promjenljivo vrijeme i naredna dva do tri dana. Žao nam je što nismo mogli ispostovati predviđeni termin. O naknadnom terminu ćemo Vas blagovoremeno obavijestiti”, saopšteno je tim povodom danas iz kotorske kompanije Fracraft koja se bavi dizajnom, konstruisanjem i proizvodnjom ekoloških plovila na električni i hibridni pogon.

Podsjetimo, na plovidbu na novosagrađenoj pasari tipa „El Manu“ trebali su krenuti izvršni direktor kompanije Fracraft Predrag Franović i njegova kćerka Nikoleta koja je kao diplomirana inžinjerka pomorskih nauka ali i elektrotehnike, najzaslužnija za sklapanje „srca“ ovog plovila – njegove baterije koju čini 96 litijum-željezo članaka, ukupnog kapaciteta 80 kWh.

Franovići električnom pasarom prelaze Jadran

Najčitanije