15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Funkcioner Demokrata kažnjen sa 510 eura zbog napada na učesnicu karnevala

Kotor – foto boka News

Sud za prekršaje u Budvi odjeljenje u Kotoru oglasio je krivim Roberta Bernarda, funkcionera Demokrata zbog napada na sugrađanku Lj. P. tokom karnevalskih svečanosti početkom marta ove godine i kaznio ga novčano 510 eura, pišu Dnevne novine.

Ročište je održano juče, a sudija u ovom predmetu je bila Ivana Vukasović.

Iz Suda za prekršaje ovom listu je u odgovoru saopšteno da je Bernard oglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu zbog prekršaja iz člana 10.stav 2. Zakona o javnom redu i miru. Navedeno je takođe da se odrekao prava na žalbu.

Stav 2 člana 10 Zakona o javnom redu i miru glasi: “Ko na javnom mjestu fizički napadne drugog ili se fizički obračunava, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 350 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”

Inače smo ranije objavile informaciju da je funkcioner Demokrata, inače potpredsjednik Kotorskog odbora ove partije, fizički nasrnuo na sugrađanku Lj. P. koja je bila u karnevalskoj povorci i pod maskom.

Nakon incidenta uslijedila je prijava Sudu za prekršaje koji je prvobitno zakazao ročište za 22, a potom promijenio za 3. april.

Najčitanije