14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Gimnazija Kotor: Ponosni smo na naše učenice i učenike koji se školuju u najprestižnijim srednjim školama u Velikoj Britaniji

Ivan – Roman Reichel – Foto Gimnazija Kotor

Ivan – Roman Reichel, učenik prvog razreda Gimnazije u Kotoru, jedan je od ovogodišnjih sedmoro stipendista iz Crne Gore, koji će imati priliku da nastavi školovanje u Velikoj Britaniji. Ivan – Roman je odličan učenik, talentovani vaterpolista VA Cattaro i nosilac diplome Luča. Kao reprezentativac Crne Gore u vaterpolu učestvovao je na Evropskom prvenstvu za 2006. godište, a kao član VA Cattaro osvajač je nekoliko crnogorskih prvenstava. U slobodno vrijeme bavi se astrofotografijom, a njegova interesovanja su astronomija i astrofizika. U budućnosti bi volio da se ostvari u nekoj od STEM oblasti. Mentor učenika je profesorica Maja Nikolić.

Već jedanaestu godinu zaredom učenici naše škole su jako uspješni. Uz ovogodišnjeg pobjednika, naši učenici su  prethodnih godina bili dobitnici trinaest HMC stipendija koje su im omogućile školovanje u najprestižnijim srednjim školama u Velikoj Britaniji.

Dobitnici stipendija su Dragana Zorić, Isidora Popović, Katarina Blagić, Tijana Klimović, Anja Mačić, Danijela Antić, dvije Anje Radonjić, Ana Vukasović, Anja Aprcović, Dušan Liješević, Nikola Milošević i Bogdan Kašćelan. Stipendije u vrijednosti od 35 000 funti namijenje su učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole, čije aplikacije počinju u toku prvog i drugog razreda.

Ponosni smo na naše učenice i učenike jer je njihovim radom naša škola uspjela da održi kontinuitet u ovom projektu, i za 12 godina trajanja projekta u Crnoj Gori i ukupno 84 dodijeljene stipendije, Gimnazija Kotor broji 14 stipendista. Još jednom čestitamo našem pobjedniku, kao i svim mentorima naših učenika, profesoricama engleskog jezika, Maji Nikolić, Tatjani Stijepović, Ani Kašćelan i Ljubinki Vukšić, profesorici u penziji, poručuju iz Gimnazije Kotor.

Najčitanije