20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Gojković – Ako je ovo za dobrobit Herceg-Novog žrtva mi nije teško pala

„Ako je i ovo za dobrobit Herceg Novog, ta žrtva mi uopšte teško nije pala nego će mi biti drago, jer znači da smo na neki način pomogli. Ali ovo je igra, vrijeme će pokazati. Ne treba meni niko da se izvinjava, jer znam da je moralo tako da bude. Znam da je bilo kome od njih bilo teško da ustane i da kaže “ja neću glasati” – kazao je na današnjoj konferenciji za medije bivši predsjednik opštine Herceg-Novi, Nikola Nikša Gojković.

Odluka o mojoj smjeni je donjeta prije tri četri mjeseca, sada je samo sprovedena. Zašto ? Jer nisam htio sprovoditi neke odluke za koje sam smatrao da su van principa Izbora. Pitam, ili ih nisam sprovodio ili ih je neko tumačio kako mu odgovara. Imali smo protivnike sa jedne i druge strane, ispostavilo se najteži su bili ovi iza leđa, konstatovao je Gojković.

Saradnici iz koalicionog sporazuma nam nisu pružili podršku koju smo očekivali za šest mjeseci. Od šest zahtjeva koalicionog sporazuma ni jednan nije realizovan – podsjetio je Gojković odbijajući i optužbe da nije ostvarivao dobru komunikaciju sa novopostavljenim kadrovima i Izborom.

Kada sam došao za predsjednika sačekali su nas brojni problemi, grad nije funkcionisao zadnjih petnaest godina. Izdržali smo puno. I više nego što može normalan čovjek. Ima mnogo detalja, ali ostavićemo nešto i za sljedeći put.

„Osjećam se ponižen, prevaren, ali neka bude po onome: “Što si tražio to si i dobio!” – uz tvrdnju da je od prvog dana poštovao koalicioni dogovor, ali ne i sporazum, jer on nikada nije potpisan.

„Dali sam se ja za pet mjeseci promjenio ili postao nesposoban i to će vrijeme pokazati“ – kazao je Gojković.

Bivša podpredsjednica opštine Herceg-Novi, dr Tamara Vujović je kazala da je politička odluka o njihovoj smjeni neustavna.

Sa pressa
Sa pressa

„Odluka je donijeta je mimo volje birača, o čemu će se izjansiti narod nekom sljedećom, nadam se, skorom prilikom. Politička odluka je donijeta mimo Povelje Savjeta Evrope o lokalnoj samoupravi, o čemu takođe ima ko da se izjasni. Pa nisu ovo više 90-te i tamni vilajet rata, šverca i lova u mutnom. Crna Gora jer bar deklarativno izabarala put vladavine prava. Vidjećemo šta će se dalje dešavati, a kako mi je poručio jedan građanin: “ne postoji tako mudar učitelj, kao što je iskustvo” – kazala je dr Vujović.

Nama zamjeraju iz Evropske unije da sne znamo planirati strateški unapred za pet ili sedam godina, što predviđaju njihovi zakoni. Mi doslovce neznamo što nam donosi noć a što dan. Ko će od moćnika da se naljuti nešto raskine ili proda. Pogledajte Brodogradilište Bijela, dozvoljeno je bilo neplaćanje poreza i doprinosa dugi niz godina, i onda se zbog toga uvodi stečaj, ispašaju radnici, građani. Pravila i pravo se primjenjuje selektivno, kako kome i kad odgovara“ – poručila je Vujović

Odbornik dr Špiro Vuković poručio je da će kao manjina Izbora, sa četri odbornika, u Skupštini zalagati se za interese i razvoj grada i građana koji su dali glas Izboru, formirati svoj Klub nezavisnih odbornika.

Vuković je još jednom ukazao da je odluka parlamenta nezakonita i da će se žaliti Ustavnom sudu, te je najavio sazivanje Skupštine Izbora, nakon čega će biti jasnije ko je na čijoj strani.

Najčitanije