-1 C
Kotor

Slušaj online radio

Golubović 14. Dukić 36. na Evropskom prvenstvu u jedrenju za olimpijske klase

Jedrenje – Golubović

Završeno je Evropsko prvenstvo u jedrenju za olimpijske klase ILCA 7 i ILCA 6, odnosno za jedriličare do 21 godine u klasi ILCA 6 koje je održano u Ieru, Francuska, od 14 do 21 novembra. Boje Crne Gore branili su reprezentativci Dukić i Marković u seniorskom dijelu u klasi ILCA7 i mladi Golubović u klasi ILCA6.

Milivoj Dukić, jedriličar Crne Gore iz Herceg Novog, koji je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara, tokom kvalifikacija i prvog finalnog dana, bio je među TOP 20. U završnici šampionata Evrope, posustao, pa je na kraju zauzeo 36. mesto.

Ilija Marković, jedriličar Delfina iz Tivta, imao je mnogo uspona i padova od početka šampionata, nije uspio da stigne do finalne, odnosno zlatne grupe, a na kraju je zauzeo 97. mjesto.

Jedrenje

U klasi ILCA 6, reprezentativac Crne Gore Nikola Golubović je potvrdio potencijal i talenat, ali nije uspio da stigne do medalje. Zauzeo je 21. mjesto u generalnom plasmanu, odnosno 14. u konkurenciji jedriličara do 21 godine.

Titulu prvaka Evrope prigrabio je fenomenalni Kipranin, Pavlos Kontides, koji je već nekoliko godina član Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita. Srebrna medalja je pripala Majklu Beketu iz Velike Britanije, dok je bronzano odličje osvojio Karle Taper iz Finske.

Jedrenje EP

Evropskim prvenstvom i Ieru je završena izuzetno burna godina, a jedriličari iz Crne Gore mogu da budu zadovoljni, kako u rezultatskom, tako i u organizacionom smislu, jer je pored odličnih rezultata na regatnom polju širom planete, Tivat organizovao Erupa Cup, na kojem su Ilija Marković i Nikola Golubović stigli do bronzanih medalja.

Najčitanije

rsojevka