7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Poziv za učešće na književnoj večeri za djecu i mlade talente u Herceg-Novom

Herceg - Novi - foto Boka News
Herceg – Novi – foto Boka News

Književno veče za djecu i mlade književne stvaraoce – talente uzrasta do 18 godina biće održano u Herceg-Novom 09. decembra 2022. godine, od 18 časova u dvorani „Park“.

Književno veče za najmlađe organizuje Internacionalna kulturna asocijacija „IKA“ u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi, a u okviru manifestacije „Afirmišimo mlade crnogorske književne stvaraoce do 18 godina“.

Organizatori pozivaju djecu, roditelje, nastavnike i profesore da prijave za učešće djecu i mlade uzrasta do 18 godina koji iskazuju talenat za pisanje i imaju napisane dvije i više autorskih pjesama ili kratkih priča.

Prijave možete poslati do 05. decembra 2022. godine mejlom na adresu ika.crnagora@gmail.com

Prijava treba da sadrži ime i prezime djeteta, naziv škole, razred, datum rođenja, broj telefona, ime mentora- nastavnika, dvije autorske pjesme ili jednu kratku priču.

Svi učesnici će dobiti zahvalnice, a tročlani žiri će proglasiti prvo, drugo i treće mjesto za koje su obezbijeđene nagrade. Takođe, žiti će proglasiti i najboljeg interpretatora.

Pobjednik večeri predstavljaće Herceg-Novi na finalnoj večeri koja će biti organizovana 20. decembra 2022. godine u KIC-u „Budo Tomović“, a na kojoj će učestvovati pobjednici iz svih 25 crnogorskih opština i tom prilikom će biti proglašen najtalentovaniji mladi crnogorski književni stvaralac do 18 godina za ovu godinu. Svi učesnici će biti zastupljeni u zajedničkoj antologiji, koja će biti štampana nakon završne večeri.

Najčitanije