24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Good Food Festival s Dubrovačkom trpezom na Stradunu

Good Food Festival

Deveto izdanje Good Food Festivala održat će se u Dubrovniku od 10. do 16. oktobra u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, uz posebne menije, degustacije i kulinarske radionice. Nakon dvije godine vraća se i Dubrovačka trpeza duž cijelog Straduna

Direktor Turističke zajednice Miro Drašković istaknuo je na konferenciji za medije kako je festival postao prepoznatljiv dio turističke ponude Dubrovnika.

„Gastronomija privlači ljude. Trudili smo se dosad u događaje uključiti što više turista. Puno u regiji reklamiramo GFF, a ubuduće ćemo i na emitivnim tržištima u Europi i SAD-u”, rekao je Drašković i naglasio kako je ovogodišnji program GFF-a bogat i raznovrstan.

U Tjednu restorana sudjeluje više od 40 restorana s prigodnim festivalskim menuom.

S našim partnerima osmislili smo i niz radionica, od izrade njoka, pašticade i slatkih jela do permakulture i ekološkog uzgoja. Naglasak je na ‘Sunset Sparkling Wine Party’, večeri s Michelin chefom te gala večeri na temu Titanika”, naveo je Drašković.

Kao krunu manifestacije najavio je 19. Dubrovačku trpezu uzduž Straduna, nakon dvije godine stanke zbog pandemije.

„Imamo jako dobar odaziv ugostitelja. Želimo se gostima grada pokazati kao pravi ugostiteljski grad koji voli turiste i spreman je po vrlo povoljnim cijenama pokazati dio svog gastronomskog umijeća”, rekao je Drašković.

Novost GFF-a je street food festival „Bavarin” u Lazaretima, s četiri gastronomske kućice i dva kamiona s hranom te večernji koncertni program.

„Ove godine je dio GFF-a, ali to događanje planiramo preseliti na proljeće, tako da gastronomski pokrijemo početak i kraj sezone”, rekao je Drašković.

Izvor:Hina

Najčitanije