13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

GPD Tivat treće mjesto na Međunarodnom susretu duvačkih orkestara u Skadru

GPD Tivat u Skadru
Glazbeno prosvjetno društvo Tivat-1909, proteklog vikenda učestvovalo na Međunarodnom susretu duvačkih orkestara- takmičarskog karaktera, u Skadru (Albanija). GPD Tivat je pripalo treće mjesto, za visoko kvalitetno izvođenje.
U konkurenciji od sedam orkestara iz Albanije, Republike Kosovo i Crne Gore, komisija sastavljena od dirigenata- kompozitora, koji rade sa simfonijskim i duvačkim orkestrima, kao najbolje duvačke orkestre ocjenilo je, prvo mjesto Duvački orkestar opštine Skadar, Albanija, drugo Duvački orkestar  “Aferdita”- opština  Elbasan, Albanija i treće  mjesto Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Crna Gora.
Osim nagrade orkestra, komisija je u kategoriji pojedinačnih članova orkestara dodjelila dugogodišnjem članu GPD Tivat, Pavlu Čelanoviću, Priznanje za doprinos društvu i profesionalno sviranje na udaraljkama.
GPD Tivat u Skadru
Povodom obilježavanja jubileja 110 godina postojanja GPD Tivat, 15. juna 2019.godine, održaće se gradskim ulicama i na rivi Pine, abrum i koncert limenih orkestara pod nazivom “Veliki šušur”, na kojem će između ostalih učestvovati i nagrađeni duvački orkestri opština Skadar i Elbasan, te će građani i posjetioci Tivta biti u prilici da se uvjere u kvalitet i maestralan nastup ovih orkestara, poručili su iz GPD Tivat.

Najčitanije