15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan žalosti u Puli zbog stečaja brodogradilišta Uljanik

Uljanik Pula

Zbog otvorenog stečajnog postupka nad društvom Uljanik Brodogradilište, u Puli je odlukom gradonačelnika Borisa Miletića u ponedjeljak, 13. maja, proglašen Danom žalosti.

Sve zastave na svim zgradama u kojima su smještena upravna tijela Grada Pule, trgovačka društava i ustanove kojim je Grad Pula vlasnik, odnosno osnivač, bit će spuštene na pola koplja. Danas se u Puli neće održavati zabavne priredbe, a televizijske i radio stanice moraju prilagoditi svoj program, javio je Portalnovosti.

Posljedica je to odluke Trgovačkog suda u Pazinu koji je u ponedjeljak odlučio da se pokreće stečaj Uljanik Brodogradilišta.

Stečaj će, javlja agencija Hina, biti objavljen u roku od tri dana što je rok da nekada veliki pulski škver završi u stečaju, dok će svi radnici, njih 1118, dobiti otkaz.

Predsjednik Uprave Uljanik Brodogradilišta Sandi Božac rekao je na ročištu kako ne zna za nove detalje od kineskih ulagača iz China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), tako da je sudac ipak proglasio stečaj, s obzirom da je račun Uljanik Brodogradilišta u neprekidnoj blokadi 231 dan.

U stečaju su prethodno završile još tri tvrtke iz sastava Uljanik grupe – 2. svibnja otvoren je i zaključen stečaj Uljanik Poslovno informacijskih sustava, a 9. svibnja otvoreni su stečajevi nad tvrtkama Uljanik TESU i Uljanik Strojogradnja Diesel. Još ranije, sredinom travnja Trgovački sud u Pazinu otvorio je stečajni postupak nad Uljanik Proizvodnja opreme.

Najčitanije