30 C
Kotor

Slušaj online radio

Grad će podržati dobru energiju i primjer Antonia Matkovića

Prijem za Matkovića

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović primio je danas Tivćanina Antonia Matkovića, dugogodišnjeg sportskog rekreativca koji je nakon teške saobraćajne nesreće, uprkos brojnim poteškoćama, nastavio da se bavi sportom i trenutno se priprema za profesionalna takmičenja bodibildinga u Velikoj Britaniji i Srbiji, u kategoriji lica sa invaliditetom.

Sa Antoniom, koji je takođe i član novoformiranog opštinskog Savjeta za mlade, predsjednik Opštine razgovarao je o njegovim planovima za predstojeća sportska takmičenja, kao i uslovima treniranja sa kojima se kao lice sa invaliditetom susreće.

„Prvi događaj biće u Londonu, 4. juna, a nakon toga slijede još dva, koja će ujedno biti i kvalifikacije za svjetsko takmičenje u Americi naredne godine.“-naveo je Matković i kazao da se za takmičenja priprema samostalno.

Gradonačelnik Komnenović saopštio je da će Opština Tivat, u okviru svojih mogućnosti, podržati njegov sportski angažman i izrazio nadu i očekivanje da će i druge institucije i javnost slijediti takav primjer i podržati Tivćanina, koji će na predstojećim takmičenjima biti jedini predstavnik Crne Gore.

Prijemu u kabinetu gradonačelnika prisustvovao je i potpredsjednik opštine Goran Božović, kao i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

Izvor:S.L.

Najčitanije