17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Gušti Boke” na Beogradskom sajmu turizma

Gušti Boke foto Mediabiro

Trećeg dana 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, upriličena je manifestacije “Gušti Boke “. Manifestaciju su organizovali Turističke organizacije (TO) Herceg Novi, Kotor i Tivat, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO).

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić kazao je da je jako zadovoljan kako se ova Opština predstavila na Sajmu turizma, i istakao veliko zadovoljstvo zbog organizacije događaja u kome učestvuju sve opštine bokokotorskog zaliva.

“Raduje me kad vidim da je posjećenost na ovoj manifestaciji jako dobra. Ove godine sam imao potrebu da prisustvujem sajmu i  da još jednom, zajednički, svi pozovemo ljude iz ovog regiona koji su naši tradicionalni gosti, da i ove godine dođu u još većem broju. Herceg Novi je uvijek bio grad koji je širom otvorenih ruku dočekivao turiste iz Srbije,i naš grad je uvijek bio destinacija koju su oni koristili za odmor”, kazao je on.

V.d. direktora TO Herceg Novi Đorđe Stanojlović, istakao je da je Beograd jedno od glavnih emitivnih tržišta, te da je vrlo važno da se u što boljem svijetlu predstavi ponuda na Sajmu, uz naglasak na autentičnosti.

Gušti Boke, trpeza sa hranom – foto Mediabiro

“Ovdje su Herceg Novi i Boka, zajedno sa Tivtom i Kotorom napravili svojevrsni event, odnosno događajj pod nazivom “Gušti Boke”, gdje smo se zajedno sa našim domaćinima, sa proizvođačima autentičnih bokeških delicija, predstavili na Sajmu”, naveo je Stanojlović.

Kako je dodao, TO Herceg Novog je izuzetno zadovoljna i posjećenošću i načinom na koji su Herceg Novi i Boka predstavljeni na Sajmu.

“Nadamo se da će to biti samo jedan zamajac i nešto što će pomoći turistima da se opredijele za posjetu ovim lokacijama. Uveliko smo već u prpremama za sezonu, Praznik mimoze je bila najava cijele predstojeće sezone. Pred nama su dva nova muzička festivala, za koja se nadamo da će predstaviti novu vrijednost na turističkom tržištu, te da će biti sjajan reprezent Herceg Novog. Riječ je o festivalama “Hajp”, i “Naše more, naše skale””, kazao je Stanojlović.

Direktor TO Kotor Jovan Ristić kazao je da je Sajam u Beogradu veoma značajan, jer veliki dio našeg tržišta predstavalja emitivno tržište Srbije.

“Tradicija je kvalitetno prezentovanje turističke privrede Crne Gore u Beogradu, pa smo se i ove godine potrudili. Ono što je novitet – ove godine smo sa kolegama iz Tivta i Herceg Novog naparavili nastavak saradnje koja traje već godinu dana, a to su zajednički projekti, nastupi, orgnizacije dolaska turoperatora i studijskih grupa”, naveo je Ristić.

On je ocijenio da je danas dobra posjećenost, kao i prethodnih dana, te poručio da su izuzetno zadovoljni.

Poručio je i da nastavljaju sa tradicionalnim manifestacijama, koje će biti sastavni dio sezone i koje će upotpuniti ugođaj turistima.

Glumica Tanja Bošković kazala je da  u Herceg Novi dolazi već 40 punih godina, i da se  u njemu osjeća kao kod kuće.

“Ja u Herceg Novom imam lična prijateljstva, poznajem sve porodice koje su iz Novog, poznajem one koji dolaze, i ispraćam sa radošću one koji odlaze. U tom gradu vlada jedna divna atmosfera, ljudska, koja je vrlo posebna,mnogo je radost i blagordone klime”, istakla je ona.

Direktorica TO Tivta Danica Banjević, kazala je da je izuzetno zadovoljna nastupom na Sajmu.

“Danas je ovdje održana i naša promocija, promocija Boke, gdje smo predstavili cjelokupnu turističku ponudu i novitete u ponudi za ovu ljetnju turističku sezonu. Ovo tržište nam je izuzetno značajno, tokom protekle godine gosti iz Srbije su bili na prvom mjestu u ukupnom turističkom prometu. Imali smo odličnu posjetu, bilo je preko 28.000 dolazaka i više od 293.000 noćenja, što je više čak i u odnosu na 2019. godinu”, navela je Banjević.

Dodala je da i ove godine očekuju posjetu, a da su Sajam iskoristili da uspostave saradnju i dogovore promocije u narednom period.

Brojni posjetioci štanda imali su prilku da uživaju u  tradicionalnim poslasticama sa ovog podneblja, dok je prisutne zabavljala klapa “Castel Nuovo”.

Uroš Marić ispred vinarije Savina je kazao da su došli na Sajam kako bi prezentovali publici ono što imaju u svojoj ponudi.

“Tu smo da pokažemo da Boka ima jedan divan proizvod,u pogledu vina. Porodica Obradović stoji godinama iza vinarije, godinama radi na tome da napravi jedna svjetski brend, i kvalitet na koji smo ponosni. Drago mi je što su svi prisutni imali priliku da probaju naša vina”, poručio on.

Izvor:Mediabiro
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije