10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – Nova autobuska stanica u Igalu biće izgrađena do ljeta 2023.

Buduća Autobuska stanica HN

U okviru kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore za narednu godinu, među 16 planiranih projekata u Herceg Novom, koji će se finansirati preko Uprave javnih radova, uvrštena je i autobuska stanica sa pristupnim putem.

Kako je za RTHN rekao vd direktora Uprave javnih radova Boro Lučić , ovaj projekat je jedan od prioritetnih i u završnoj je fazi.

– Nadamo se da ćemo tokom januara ili februara raspisati tender za izgradnju pristupnog puta, kako bismo to riješili prije ljetne turističke sezone. Nakon sezone, a moguće i tokom nje, krenućemo sa radovima na autobuskoj stanici – saopštava on.

Projekat će se, kako je rekao, odnositi na sav saobraćaj u Igalu, a sve će biti spremno za sezonu 2023. godine.

– Imaćemo jednu autobusku stanicu koja će ispunjavati sve uslove koji se od nje traže u narednih 50-60 godina i to će biti zamajac u razvoju našeg grada – istakao je Lučić.

Izgradnjom obilaznice, koja bi išla od Sutorine preko Ratiševine, Mokrina, Kamenog, Kuta i Sasovića, namjera je da se zaobiđe i rastereti glavno gradsko jezgro. Ova deonica trebalo bi da se nastavi tunelom koji će povezivati ​​Zeleniku i Lušticu, a izgradnjom tunela “Spas” oko Budve i bulevara od Tivta do Jaza biće izgrađen novi saobraćajni sistem u Boki, koji bi regulisao urušavanje tokom Herceg Novi i Luštica, zaključio je Lučić.

Izvor:RTHN

Najčitanije