13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Rekordnih preko sto tona otpada za ovaj period

Foto Čistoća H. Novi

Da novska Čistoća radi punom parom i da su im pune ruke posla, svakodnevno nam svjedoče slike, a i stanje sa terena. Obaveze koje radnici na terenu imaju svakodnevno čisteći i održavajući javne površine na teritoriji opštine, dopunjene su i onima koje moraju da izvršavaju usljed nepravilnog odlaganja otpada koje rezultira divljim deponijama, kako u prigradskim tako i u gradskim naseljima.

Za njima ne zaostaju ni radnici na specijalnom vozilu koji se trude da kontejnere isprazne na vrijeme, međutim zbog nepoštovanja termina predviđenog za odlaganje otpada u periodu od 21:00 – 06:00h isti se pune non stop.

Da ne čuvamo našu životnu sredinu, odnosno da je ugrožavamo evidentno je skoro svakodnevno.

Količine komunalnog, kao i drugog otpada, koje se dopreme u reciklažno dvorište na dnevnom nivou, već godinama imaju trend rasta.

Da li zbog povećanog broja turista u našem gradu ili iz nekog drugog razloga nije jasno, ali već u dva navrata, u toku juna mjeseca 2023. imamo preko 100 tona primljenog otpada na dnevnom nivou u reciklažno dvorište.

Foto Čistoća H. Novi

Poređenja radi 2021. prosječne količine primljenog otpada, na dnevnom nivou, u toku juna mjeseca bile su oko 63 tone , a u junu 2022. oko 71 tonu.

Da li ćemo kao društvo da se osvijestimo i da shvatimo koliko je važno da čuvamo našu životnu sredinu ostaje da se vidi.

ZA NAŠ GRAD, ČIST GRAD!

Najčitanije