9 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvršni radovi na važnoj saobraćajnici MR2 koja vodi do Luštice Bay (VIDEO)

Donosimo snimak završnih radova, asfaltiranja saobraćajnice MR 2 od kružnog toka, (Radovići-Plavi Horizonti- MR1) koja sa prethodno završenom dionicom MR1 spaja Lušticu Bay.

Saobraćajnica MR2 dužine 605 metara, predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima. Saobraćajnice MR1 i MR2 veoma su važane za cijeli poluotok Luštica.

Ranije je planirano da saobraćajnica prođe jednim dijelom kroz prostor u kojem se razvija pomenuti kompleks i poveže Tivat sa administrativnom granicom prema opštini Herceg Novi. Izgradnjom MR1 i MR2 rasterećuje se regionalni put Tivat – Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i omogućava brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay.

Podsjetimo, u Opštini Tivat 24. aprila 2023. potpisan je ugovor o završetku preostalih radova na izgradnji saobraćajnice MR2 u Radovićima sai novoizabranim izvođačem “Bemax” d.o.o. iz Podgorice, a vrijednost ugovora iznosila je 1.662.049,11€ sa uračunatim PDV-om. Rok za završetak ugovorenih radova je bio 48 dana od uvođenja izvođača u posao.

Izvor:M.M.

Najčitanije