8 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – uspostavljena saradnja Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije i novosadskog Biznis inkubatora

Foto Opština HN

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi ozvaničio je saradnju sa Biznis inkubatorom iz Novog Sada. Biznis inkubator NS je već deceniju prisutan kao značajan katalizator za pokretanje poslova mladih preduzetnika u Vojvodini i mjesto koje spaja znanje i potrebnu infrastrukturu za pokretanje biznisa.

Fokus ovog inkubatora je pružanje podrške projektima koji su bazirani na znanju i novim tehnologijama čije potencijalno tržište svojim obimom ima mogućnost za visoku skalabilnost. Specijalizovani su za rad sa timovima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i kreativnih industrija.

“Opština Herceg Novi u svom Strateškom planu razvoja ima projekat Biznis inkubatora, čija je realzacija prema Akcionom planu predviđena za 2024. godinu. Obzirom na njihovo veliko iskustvo u otvaranju i vođenju poslovnog inkubatora ovog tipa, mogu da izrazim veliko zadovoljstvo što otpočinjemo saradnju sa Biznis inkubatorom NS. Danas smo ozvaničili saradnju i dogovorili okvir i obim te saradnje. Suštinski,  radi se o pomoći Opštini Herceg Novi odnosno Sekretarijatu u uspostavljanju, odabiru najoptimalnijeg modela organizovanja, vođenju i drugim neophodnim radnjama za uspješnu implementaciju ovog projekta. Sva ova podrška i pomoć za našu Opštinu je besplatna, na čemu neizmjerno zahvaljujem direktoru dr Đorđu Celiću. Takođe napominjem da je suvlasnik odnosno suosnivač Biznis inkubatora NS, pored Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, i Fakultet za tehničke nauke Univerziteta u Novom Sadu. To je još jedna bitna kopča za nas. ETF uskoro otvara odjeljenje u Trebinju, gdje će i studenti iz Herceg Novog imati priliku da stiču obrazovanje iz oblasti IKT-a. Na taj način zaokružujemo ono što je jedan od naših prioriteta – obrazovanje mladih za potrebe poslova iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija i podrška tim mladim ljudima za otpočinjanje poslovanja”, istakao je sekretar Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije, Nenad Vitomirović.

On je prethodnog dana bio gost na Danima ženskog preduzetništva koji su organizovani od strane Sekretarijata za privredu i turizam pokrajine Vojvodine. Tom prilikom, Vitomirović je imao razgovore sa pokrajinskim Sekretarom za privredu i turizam dr Nenadom Ivaniševićem i državnom sekretarkom ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Danijelom Mirjanić o razvoju preduzetništva i osnaživanju žena u biznisu. Sastanku je prisutvovala i Generalna konzulka Crne Gore u Vojvodini, Nevenka Ćirović.

Najčitanije