18 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – za projekat “Wonder” podrške održivom turizmu dobili 122.840 eura

Herceg Novi

U okviru drugog poziva za dostavljanje predloga projekata kroz Jadransko-jonski transnacionalni program, Turističkoj organizaciji Herceg Novi je odobreno 122.840 € za realizaciju projekta „Wonder“.

Glavni cilj projekta je povećanje atraktivnosti i konkurentnosti destinacija iz Jadransko-jonske regije kroz child-friendly i family koncept, te podrška održivom turizmu na osnovu novih, inovativnih metoda.

Vodeći  partner je Opština Fano – Italija, a partneri na projektu, osim Turističke organizacije Herceg-Novi su: Opština Cervia – Italija; opština Velenje i Razvojni centar Novo Mesto – Slovenija; Opština Zapadna Achaia i Opština Preveza – Grčka; Opservatorij za dječija i omladinska prava – Albanija; Grad Novigrad i Razvojna agencija Grada Dubrovnika – Hrvatska.

Projekat će trajati 24 mjeseca i biće finansiran u okviru drugog prioriteta programa (2.1) „Održivi region“.Na drugom pozivu Jadransko-jonskog transnacionalnog programa, u okviru prioriteta 2.1 za koji je i TOHN aplicirala,zatražena je podrška za 125 projekata od koji je za za finansiranje odobreno 13.

Najčitanije