13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi bilježi odličan period predsezone: Trenutno u tom gradu boravi 7.414 turista

Herceg Novi

Da je Herceg Novi, grad pjesnika i mimoze, veoma interesantna destinacija za različite strukture gostiju iz svijeta i regiona, govori veliki broj turista i posjetilaca koji se ovih dana mogu vidjeti na ulicama toga grada. Iz Turističke organizacije Herceg Novog kažu da su veoma zadovoljni periodom predsezone, te da očekuju veoma uspješnu ljetnju turističku sezonu.

“Bilježimo odličan period predsezone, znatno bolji u odnosu na prošlu godinu. Trenutno u Herceg Novom boravi 7.414 turista od čega je 7.050 turista iz inostranstva, ostali su domaći gosti”, kazala je agenciji Media Biro, predstavnica te organizacije Natalija Terzić.

Ona je istakla da se od ukupnog broja turista koji trenutno borave u Herceg Novom, njih 4.400 opredijelilo za hotelski smještaj, dok su ostali u privatnim apartmanima. Dodala je da od ove godine bilježe i prve turiste u auto – kampovima, te da su sigurni, kako je kazala, da će se pozitivni trend rasta nastaviti i tokom ljetnje turističke sezone.

“Zahvaljujući povratnim informacijama koje dobijamo sa emitivnih tržišta, očekujemo zaista odličnu sezonu, možemo se nadati da ona bude čak i rekordna. Odlična promocija koju smo radili od jeseni prošle godine, sama kampanja “Mimoze” koja je zasigurno odlično promovisala Herceg Novi, definitvno je imala odličan rezultat”, kazala je Terzić.

Herceg Novi

Herceg Novi, grad festivala, gdje se ljeti, pod otvorenim nebom održavaju brojne manifestacije, koncerti, književne večeri od juna pa sve do oktobra mjeseca, čini interesantnim ovaj grad za turiste koji su ljubitelji manifestacija toga tipa, rekla je ona.

“Kalendar manifestacija zaista će biti bogat ovog ljeta, posebno su obogaćeni sadržaji prilagođeni turistima koji naš grad posjećuju sa porodicama. Pripremili smo i zanimljiv sadržaj za omladinu, i sve one koji vole avanturizam. Pored sunčanja i kupanja, odnosno, svega onoga što pružaju plaže i more, mislim da smo pripremili odličnu ponudu za ovu sezonu”, poručila je ona.

Turistkinja, koja je u Crnu Goru došla iz Mančestera, kaže da je prvi put u Herceg Novom, te da je očarana njegovom ljepotom.

“Oduševljena sam ovim starim građevinama, ljudi su zaista prijatni i gostoprimivi,  sigurna sam da ću opet posjetiti ovaj grad”, kazala je ona.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije