9 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: Gradskoj luci 217.000 eura

Gradska luka u Herceg Novom kroz IPA projekat “Reglports”, dobiće 217 hiljada eura za unaprjeđenje usluga.

Herceg Novi – foto Boka News

U okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora biće realizovan projekat “Reglports”, u kome učestvuje i Agencija za gazdovanje gradskom lukom. Namjenjen je unaprjeđenju usluga u malim lukama, a u Herceg Novom će biti ostvaren sredstvima od 217 hiljada eura, preko opštinske Kancelarije za međunarodnu saradnju.

Agencija za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi d.o.o. je 2017. godine aplicirala za ovaj projekat i odobrena su joj sredstva, objašnjava za Radio Jadran direktor Agencije, Božo Ukropina.

“Realizacija budžeta je predviđena za narednih 12 mjeseci. Potpisivanje ugovora očekujemo krajem aprila, kada ćemo imati i preciznije informacije o dinamici uplate sredstava i njihovog trošenja. Inače, dio novca predviđen je za unaprjeđenje poslovanja Agencije, a dio će biti namijenjen poboljšanju ekoloških standarda u samoj luci, odnosno čišćenju morskog akvatorijuma luke”,  kazao je on.

U planu je i rješavanje sanitarnog čvora, ugranja moredrnih novih “pingvina-mostića” za napajanje plovila vodom i električnom energijom, kao i proširenje pristaništa montažnim lukobranima, odnosno pontonima.

Izvor:rtcg

Najčitanije