16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Katić na molitvenom doručku kod Trampa

Molitveni doručak

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić prisustvovaće molitvenom doručku koji će se ove godine održati 6. februara u Vašingtonu.

Molitvenom doručku prisustvovaće predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Branimir Gvozdenović i poslanik Aleksandar Damjanović. Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, prisustvo na tom prestižnom događaju potvrdili su i potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković Cakan, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik Odbora direktora Monteputa i bivši predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je domaćin, a svake godine na događaju je i poseban gost iznenađenja, čiji identitet nije poznat do glavnog događaja.

Stevan Katić – foto Z.K.

Ovo je druga godina za redom da je predsjedniku Opštine Herceg Novi upućen poziv da prisustvuje Molitvenom doručku. Podsjećamo, tada je delegaciju Crne Gore primio kongresmen Robert Aderholt, kojeg je Katić upoznao sa prilikama u zemlji, ali i sa potencijalima i položajem Herceg Novog u turističko-privrednom i kulturnom pogledu.

Molitveni doručak je prvi put organizovan 1953. godine, a od 1980. godina održava se u u hotelu Vašington Hilton. Doručku koji se održava u međunarodnoj plesnoj dvorani prisustvuje oko 3.500 gostiju, od kojih je veliki broj istaknutih ličnosti iz skoro svih zemalja svijeta.

Najčitanije