16 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi od 2017. bogatiji za preko 300 stabala mimoze

Mimoza

Herceg Novi je duže od pola vijeka prepoznat kao grad u kojem se proslavlja Praznik mimoze, manifestacija koja je odavno prerasla granice naše opštine, države pa i regiona.

Uslijed evidentnog smanjenja fonda stabala mimoze, Opština Herceg Novi je uložila značajna sredstva i od 2017. godine posađeno je preko 300 stabala.

Od prvih 50 zasada mimoze raspoređenih duž hercegnovske rivijere prije sedam godina, Opština Herceg Novi je u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne djelatnosti i Komunalno stambenim preduzećem nastavila akciju obezbijedila i oplemenila javne površine na više desetina lokacija.

Mimoza

Mimoza je našla svoje mjesto u bašti Kuće nobelovca Iva Andrića, Gradskog muzeja Mirko Komnenović, zatim dvorištima vrtića, škola, uz objekte Doma zdravlja, Turističke organizacije, JUK Herceg fest, Opštine Herceg Novi, autobuske stanice, u svim mjesnim zajednicama, duž rivijere, na Dubravi, pred prostorijama Dječijeg hora Cvrkutići, a čitav drvored posađen je na Karači na prilazu Paviljonu Gradske muzike.

Lokalna samouprava je sadnice mimoze darivala i građanima koji su iskazali želju da na taj način uljepšaju zajedničke površine ispred stambenih zgrada ili oplemene svoja dvorišta.
U slavu cvijeta koji Herceg Novom poklanja najveću zabavno-turističku manifestaciju u regionu, lokalna samouprava nastavlja akciju nabavke i sadnje novih stabala mimoze, ali i poziva sugrađane da čuvamo i vodimo računa o zajedničkoj imovini.

Najčitanije