17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – “Palmon strike” pobjednik IX “Big game fishing 2021”

IX “Big game fishing 2021” u Herceg Novom završio je u subotu proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada i pehara. Najuspješnija je bila ekipa “Palmon strike” sa 440 bodova, drugo mjesto zauzela je ekipa “Montefish” koja je osvojila 380 bodova, a treće mjesto pripalo je timu “Palikuća company” sa 348 bodova.

Pehar za najveći ulovljeni primjerak pripao je timu “Montefish” za tunu tešku 54 kg i 280 grama.

Ocjenu sudija i vaganje ulova izvršio je Mladen Rostović, sudija i predsjednik Udruženja za sportski ribolov na Crnogorskom moru.

Foto Big Game 2021. HN

Nebojša Šaponjić, jedan od osnivača takmičenja, rekao je na svečanosti zatvaranja turnira da “ne završavaju deveto već počinju deseto izdanje takmičenja u Herceg Novom”.

 Čestitao je dobitnicima, zahvalio se gostima, učesnicima i domaćinu Racu Gardaševiću koji ih godinama okuplja u Brodogradilištu.

Big Game HN 2021.

Ekipa “Palmon strike”, kapiten Denis Mandić, po treći je put prvak “Big game fishinga”, a najljepše dojmove ostavljaju sa druženja i takmičenja, rekao je član tima Gligo Mitrović.

-Uslužilo nas je lijepo vrijeme, a poslužena je i riba, prezadovoljni smo takmičenjem. Ovo takmičenje donosi znanje i kvalitet, ali i druženje na prvom mjestu. Upoznajemo stare prijatelje iz Srbije, Rusije, ovog puta iz Francuske. Zalažemo se da naredno takmičenje bude na principu hvatanja i ispuštanja, rekao je Mitrović.

 Big Game HN 2021.

Raco Gardašević, kapiten ekipe “Big Game”, nije krio zadovoljstvo uspješnom organizacijom takmičenja.

-Svi se dobro osjećamo, svi smo zadovoljni, družimo se. Riba prvog dana nije radila, drugog možemo reći osrednje, a posljednjeg dana takmičenja bilo je dobro, rekao je Gardašević i najavio da za sljedeću, jubilarnu desetu “Veliku igru” neće proširiti takmičenju, ali će za učesnike napraviti opsežniji program.

Big Game HN 2021.

Kao i prethodnih godina, Resto bar Jadran i Gradska kafana dodijelili su nagrade za najsretniji tim za koji je izabran tim dr. Milana Čolića.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovao je 21 tim iz Srbije, Rusije, Francuske, Njemačke i Crne Gore, a ulov je bio najbolji tokom trećeg dana takmičenja.

Foto Big Game 2021. HN

“Big game Herceg Novi” i Udruženje za sportski ribolov na moru Crne Gore organizatori su ovog takmičenja uz pomoć sponzora – kompanije Konstantin iz Ivanjice, NTC, pivare Mamut, Moet Chandon, Ancora Nautic shop iz Baošića i caffe bar Citadel.

Izvor:RTHN

Najčitanije