9 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Restrikcija vode od 3. do 13. septembra zbog remonta na Platu

Vodovod Herceg Novi

Vodovod Herceg Novi najavljuje da će od 3. do 13. septembra, biti obustavljeno vodosnabdijevanje preko Plata, zbog sanacije hidrotunela, zbog čega će u ovom periodu biti na snazi restriktivni režim vodosnabdijevanja potrošača.

Iz hercegnovskog Vodovoda  su saoštili da su dopisom Elektroprivrede Republike Srpske, tj. njihovog zavisnog sistema  Hidroelektrane na Trebišnjici i Hrvatske elektroprivrede (HEP), pogon HE Dubrovnik obavješteni  da su remontne aktivnosti na energetskoj opremi, uključujući pregled dovodnog tunela između dvije hidroelektrane planirane za period od 03. do 13. septembra ove godine.  Iz tog razloga u navedenom periodu će biti  ispražnjen hidrotehnički tunel Gorica-Plat pa tako i obustavljen dotok vode za Herceg Novi.

Tokom perioda obustave dotoka vode sa vodostana Plat potrošači će se snabdijevati vodom iz lokalnih izvorišta kao i određenim količinama vode iz izvorišta Karasovići u Konavlima i sistema Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Kako raspoložive količine vode neće biti dovoljne za kontinuirano snabdijevanje, cijele  opštine, svih visinskih zona, neophodno je uvođenje restriktivnog režima, s tim da će naselja Kamenari i Bijela biti izvan tog režima. Distribucija vode će se obavljati prema sledećem rasporedu:

– naselja od Sutorine do Savine od  7.00 do 09.00  i od 19.00 do 21.00 časova
– naselja od Meljina do Bijele  od 5.00 do 07.00   i od 17.00 do 19.00 časova
– naselja Bijela i Kamenari će imati kontinuirano vodosnabdijevanje vodom iz Regionalnog vodovoda
– naselje Žvinje će se snabdijevati cistijernom po potrebi kao i druga naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobiti vodu.

Kontakt telefoni za naručivanje cistjerne: 067 213 810 i 067 166 342.

Vrijeme trajanja vodosnabdijevanja direktno zavisi od položaja potrošača u odnosu na pripadajuće rezervoare.

Iz Vodovoda, mole potrošače da maksimalno racionalno koriste vodu, kako bi istu mogli isporučivati po rasporedu vodosnabdijevanja. A posebno molimo vlasnike bazena za plivanje, da u ovom periodu ne vrše punjenje ili dopunjavanje svojih bazena vodom iz sistema.

Nadaju se da će radovi na remontu postrojenja i hidrotehničkog tunela biti završeni prije predviđenog roka a time i restriktivni režim vodosnabdijevanja biti kraći od planiranog, saopšteno je iz DOO Vodovod i kanalizacija Herceg Novi.

Najčitanije