19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Svi kapaciteti usmjereni na normalizaciju stanja

U Opštini Herceg Novi jutros je održan hitan koordinacioni sastanak svih službi, na kojem je sagledana situacija nakon jučerašnjih snježnih mećava u zaleđu, praćenih jakim udarima vjetra i temperaturom do -10 stepeni.

Radnici kompanije Fortis Mont su tokom jučerašnjeg dana čistili glavni pravac Kameno-Sitnica, dok je Komunalno stambeno preduzeće, zbog velikih snježnih nanosa, angažovalo dodatnu operativu, tj. dva podizvođača na radovima na čišćenju puteva.

Zbog loše meotorološke situacije, juče je na pravcu Dugunja-Ubli bila zaglavljena jedna mašina za čišćenje sniježnih nanosa, zbog čega je nekoliko vozila bilo zarobljeno na tom putnom pravcu, te se pristupilo dodatnom angažovanju podizvođača na raščišćavanju puteva.

Važno je napomenuti i da supripadnici Službe zaštite i spasavanja tokom jučerašnjeg dana evakuisali sva lica koja su bila zarobljena u svojim vozilima.

Tokom dana će, kao i juče, pojedine dionice biti zatvorene iz bezbjednosnih razloga i zbog čišćenja puteva, o čemu će građani biti obavješteni.

Među prioritetnim dionicima za čišćenje su put Kameno-Dugunja-Ubli, i na tom poslu su već danas angažovane dvije mašine,kao i sela Kameno i Mokrine kojima je zbog sniježnih nanosa sada otežan pristup.

Značajni napori će biti uloženi kako bi sve dionice prema Vrbanju bile danas očišćene i prohodne za sva motorna vozila. Poseban izazov predstavlja čišćenje pravca Kameno-Ubli, zbog otežanog prohoda od Kruševica do Vrbanja.

Djelovi podorjenskih sela, kao i poluostrvo Luštica su od juče bez napajanja električnom energijom, a ekipe Elektrodistribucije će tokom današnjeg dana otkloniti kvarove.

Usljed olujnog vjetra došlo je i do obaranja drveća na više od 10 mjesta na teritoriji našeg grada – Ulica Nikole Ljubibratića, Baošići, Kumbor, Srbina, Podi, Sutorina…

Na OŠ “Dašo Pavičić” pričinjena je veća materijalna šteta zbog udara olujnog vjetra. Procjenjuje se da je oko 400 kvadratnih metara krova oštećeno, zbog čega zaposleni preduzeća “Čistoća” rade na čišćenju Puta partizanskih majki.

Opština Herceg Novi apeluje na svoje građane i goste da bez prijeke potrebe i zimske opreme ne idu u područje zaleđa grada. Iz Službe zaštite savjetuju da se, ako se građani nađuna tom području, ne udaljavaju od vozila i drugih lica, kao i da se izbjegavaju bilo kakvi planinski usponi.

Najčitanije