19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

”Herceg Novi – to sam ja” – izložba fotografija novskih fotografa

HN -To-sam ja

”Herceg Novi – to sam ja” naziv je izložbe novskih fotografa koja će biti otvorena u Gradskoj galeriji “Josip Bepo Benković” u utorak 18. septembra u 19 sati.

Ovo je drugi put da se novski fotografi zajedno predstavljaju javnosti, poslije prve kolektivne izložbe novskih fotografa koja je bila održana u gradskoj galeriji 2017. godine. Tada je ostvarena odlična saradnja sa autorima sa nadom da će doći do boljeg međusobnog povezivanja novskih fotografa kao i da će se ubuduće Novljanima predstaviti još veći broj autora. Iz galerije „ Josip Bepo Benković“ saopštavaju da je njihova namjera da se fotografija više promoviše kao medij i da se pokaže koji su to autori-fotografi koji žive i stvaraju u Herceg Novom ili su vezani za Herceg Novi. Nadaju se da će izložba fotografa postati tradicija koje će se održavati svake godine.

Iz Galerije pozivaju sve ljubitelje fotografije da 18.09. u 19.00 časova dođu na otvaranje izložbe. Na izložbi savremene novske fotografije pod nazivom “ HERCEG NOVI – TO SAM JA “ biće predstavljena 33 autora sa radovima za koje su inspiraciju i motiv pronašli u našem gradu. Izložbu će otvoriti kustos galerije Jasmina Žitnik, koja će se u svom obraćanju publici pozvati na nit tradicije i korjenje hercegovske fotografije, podsjećajući nas na atelje „ Laforest“ kao i na njegovog najistrajnijeg đaka Steva Lepetića.

Najčitanije