9 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi uskoro dobija jedan od najkvalitetnijih pomoćnih fudbalskih terena u Crnoj Gori

rekonstrukciji i sanaciji pomoćnog terena FK Igalo

Građevinski radovi na rekonstrukciji i sanaciji pomoćnog terena FK Igalo 1929 završeni su prije mjesec, a postavljanje trave visokog kvaliteta i sa sertifikatom UEFE biće gotovo za desetak dana.

Radovi se odvijaju i više nego zadovoljavajućem dinamikom, te će po njihovom završetku Herceg Novi imati jedan od najboljih pomoćnih fudbalskih terena u Crnoj Gori, naglasio je član Upravnog odbora Fk Igalo 1929, Vido Spaić.

On je podsjetio da je sporazumom između Opštine Herceg Novi i Fudbalskog saveza Crne Gore definisano da lokalna samouprava uradi građevinske radove, a FSCG sistem navodnjavanja i postavljanje trave.

„U toku je postavljanje trave na pomoćnom terenu i očekujemo da posao bude kompletiran za desetak dana. Postavljene su i prskalice. Potom očekujemo dopremanje 240 tona kvarcnog pijeska koji ide na travu i 120 tona gume granulata i tada će biti u potpunosti završen posao. Biće postavljeni i golovi, kao i klupe za rezervne igrače“, kazao je Spaić i istakao da će radnici Komunalno stambenog preduzeća u narednom periodu postaviti novu ogradu oko terena.

Uprava FK Igalo 1929, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, pregovara sa FSCG u vezi nabavke i postavljanja reflektora na pomoćnom terenu. Spaić je naglasio da je, nakon razgovora sa izvođačem radova, uvjeren da će ovo biti jedan od najboljih pomoćnih fudbalskih terena u Crnoj Gori.

rekonstrukciji i sanaciji pomoćnog terena FK Igalo

„Realizacija ovog projekta će dosta poboljšati uslove rada za svu djecu Herceg Novog, a mislim da je ovo trebalo uraditi možda još ranije. Za razvoj sportskog turizma ovo je velika stavka i mislim da u narednom periodu treba da bude još ovakvih terena kako bismo ih iskoristili za održavanje priprema, posebno tokom zimskih mjeseci kada je u našem podneblju klima najidealnija za sportske pripreme. Antalija na primjer ulaže milijarde evra kako bi poboljšala uslove za razvoj sportskog turizma, a mi imamo klimu koja je Bogom dana i to trebamo da iskoristimo“, zaključio je Spaić.

Cilj igrača i uprave je da FK Igalo 1929 ove godine zaigra u Prvoj crnogorskoj ligi, a nadaju se da će to postići uz dodatna ulaganja i bolje uslove, rad i malo sportske sreće.

Najčitanije