21 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegnovska Gradska luka dobija novu opremu za nadzor

Herceg Novi – Škver foto Željko Starcević

Početkom septembra trebalo bi da bude realizovan drugi tender za nabavku opreme za nadzor, koji je raspisala Agencija za gazdovanje Gradskom lukom Herceg Novi.

Prema riječima direktora Gradske agencije za upravljanje lukom Boža Ukropine, raspisan je novi tender za nabavku potrebne opreme za nadzor, kao i ostalih pratećih objekata koji nedostaju u luci, kako bi se osigurala veća lučka sigurnost.

– Nabavka male moderne hidrometeorološke stanice i opreme za kompletan nadzor čiji je sadržaj prijeko potreban, a našu kancelariju ćemo opremiti novim računarima. Završetkom tendera do kraja septembra, nadam se uspješno, pobrinut ćemo se za luku s video nadzorom, o svemu što je do sada radila privatna kompanija za osiguranje imovine – rekao je Ukropina.

Ukropina Božo direktor Gradske luke HN

Ugradnjom sigurnosnih kamera u luku Škver ne samo da će se povećati sigurnost, već će se ostvariti i značajne financijske uštede.

– Radi se o sigurnosti objekata i plovila koja se nalaze u luci. Imat ćemo potpuni nadzor u vodama gradske luke i na Šetalištu, gdje svakodnevno kršimo saobraćajne propise. To će značiti uštedu u sredstvima, jer kada plaćate svakog mjeseca, trošak maloj agenciji bio je zaista velik za fizičku video sigurnost – navela je Ukropina.

Vrijednost tendera je između 30.000 i 40.000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz IPA projekta “Regal Ports”, koji se provodi kroz prekograničnu saradnju malih luka Albanije, Italije i Crne Gore.

Izvor:RTHN

Najčitanije