4 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegnovska mimoza zamirisala u glavnom gradu Vojvodine: Novosađani pozvani na 54. Praznik mimoze

Praznik mimoye u Novom Sadu

Herceg Novi i Praznik mimoze pozivaju građane Vojvodine da od 17. februara do 4. marta budu na najvećoj fešti na Jadranu, poručeno je iz Novog Sada.

Građanima, gradskoj upravi i medijima interesantan program 54. izdanja čuvene novske manifestacije prezentovali su predstavnici Opštine Herceg Novi, zajedno sa lokalnom Turističkom organizacijom i JUK “Herceg Fest”.

Pažnju Novosađana privukli su bogati žuti cvijetovi, novske mažoretke, raskošni kostimi članova NVO „Maškare“ i zvuci Jadrana u izvođenju klape Castel Nuovo, kojima je najavljeno više od 40 karnevalskih, muzičkih, zabavnih, kulturnih, dječijih i sportskih događaja na novskoj rivijeri tokom tri nedjelje februara i marta.

Na sastanku gradonačelnika Novog Sada, Milana Đurića i predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića govorilo se o uspješnim odnosima dva grada, kao i o organizaciji predstojeće tradicionalne manifestacije u čast zimskog cvijeta, u okviru koje 24. feburara biti održani i Dani Novog Sada.

Praznik mimoye u Novom Sadu

“Zaista želim da izrazim zadovoljstvo nakon današnjeg prijema i razgovora sa uvaženim gradonačelnikom Đurićem. Herceg Novi i Novi Sad dugo godina baštine iskreno prijateljstvo, a posebno zato što veliki broj Novosađana dolazi i prisustvuje Prazniku mimoze. Po prvi put je potpisan Sporazum između Praznika mimoze i najznačajnijeg novosadskog, Egzit festivala”, izjavio je Katić. Naglasio je da ga posebno raduju komentari turističkih radnika i operatera, na osnovu kojih može da se zaključi da će smještajni kapaciteti tokom trajanja Mimoze biti popunjeni.

Da mu je uvijek drago da vidi prijatelje iz Crne Gore potvrdio je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, koji je podsjetio da su se u prethodnom periodu zalagali za promociju Herceg Novog u glavnom gradu Vojvodine.

“Ponudli smo da se u kulturnim stanicama Novog Sada, koje smo napravili u okviru Evropske prijestonice kulture, promoviše Herceg Novi. Vrlo smo počastvovani što smo pozvani i što ćemo otići kao delegacija na 54. Praznik mimoze, konkretno da uveličamo Dane Novog Sada. Čuli smo da dođe između 30 i 40.000 ljudi, što je stvarno fantastično”, konstatovao je Đurić

Praznik mimoye u Novom Sadu

Program 54. izdanja Praznika mimoze promovisan je u centru Novog Sada kako bi što veći broj Vojvođana bio upoznat sa programom, a medijima je predstavljen u turističko-informativnom centru Novog Sada. Predstavnica TO Herceg Novi, Bojana Živković, poručila je da je od izuzetnog značaja da tokom zimskih mjeseci posjetioci imaju priliku da iskuse duh Mediterana, fešte, kao i da se raduju dolasku proljeća.

“Svake godine se trudimo da bude što raznovrsnije, bogatije. Festival sa najdužom tradicijom u Crnoj Gori i regionu otvoriće Marija Šerifović, dok će na zatvaranju nastupiti Toni Cetinjski. Koncertima će prethoditi defile naših sjajnih mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, trombonjera. Očekujemo zaista spektakularno otvaranje i zatvaranje“, kazala je Živković.

Praznik mimoye u Novom Sadu

Kroz saradnju sa Egzitom, 25. februra na ,,Winter flower“ događaju nastupiće svjetski di-džej Claptone i Ana Đurić Konstrakta. Kada je riječ o ostalim dešavanjima, predstavnica TO Herceg Novi, otkrila je da najveću pažnju privlače autentične fešte, poput takmičenja u piciginu, Novske skalinade i trke karića.

Tu je i Berba mimoze koja je tradicionalno jedan od najposjećenijih događaja, a ove godine je zakazana za 18. februar: “Tradicionalna fešta od mimoze, riba i vina kreće od Kumbora. Na glavnoj manifestaciji u Baošićima nastupiće Ivana Negativ i Đorđe David. Žurka se kasnije nastavlja u Đenovićima, gdje će Novljane i goste zabavljati grupa Galija. U večernjim satima imaćemo maskenbal. Nastupiće Nikola Rokvić, Adi Šoše i lokalna grupa Egzodusi, dok će 3. marta na maskenbalu nastupiti legendarna Neda Ukraden”.
Kompletan program 54. izdanja Praznika mimoze možete pogledati na: www.praznikmimoze.com

Najčitanije