13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegnovska URA podržava formiranje evropske vlade

Sa sjednice odbora URA HN

Na sinoćnjem sastanku odbora URA u Herceg Novom, kojem je prisustvovao i potpredsjednik partije Miloš Konatar, pružena je bezrezervna podrška za ideju formiranja evropske vlade.

Na sastanku je konstatovano da se aktuelna politička kriza mora riješiti i da Crna Gora više nema vremena da gleda u prošlost.

Naša je budućnost evropska Crna Gora a ona to ne može biti sve dok ne postane punopravna članica EU, dok ne privuče nove strane investicije i smanji toksičnu polarizaciju u društvu.

Na sjednici je još jednom akcentovano da URA konceptom evropske vlade ne vraća DPS na vlast niti pravi bilo kakva partnerstva sa tom partijom.

Ponudili smo model evropske vlade svim poslanicima u Skupštini Crne Gore i svi ćemo biti na testu – jesmo li iskreni u nastojanjima da ubrzamo i dovršimo put Crne Gore u EU ili ne, jesmo li protiv korupcije i kriminala ili ne, jesmo li za budućnost i bolji život novih generacija ili ne. Sve parrtije će imati priliku da pokažu kakve vrijednosti njeguju.

Zaključeno je da se program socio-ekonomskih reformi „Evropa sad“ nastavlja i da nastojanja moraju biti takva da se taj program uskoro i unaprijedi kako bi plate i penzije dalje rasle u narednom periodu.

Najčitanije