21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

HGI: Spremni da podrže novu vladu

Vlada Crne Gore

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) spremna je za potpisivanje Sporazuma i podršku novoj vladi Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Iz HGI su naveli da su zadovoljni sastankom lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i predsjednika stranke Adrijana Vuksanovića.

„Posebno pozdravljamo izraženu želju Abazovića da budemo dio 43. vlade Crne Gore, zajedno s političkim predstavnicima drugih manje brojnih naroda“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u HGI su od početka isticali značaj buduće manjinske vlade i da sada daju doprinos njenoj realizaciji.

„Smatramo da je ona izraz odgovornosti prema Crnoj Gori i njenoj budućnosti. U tome posebnu ulogu igraju manjinska prava i njihova društvena i politička zastupljenost“, kazali su iz HGI.

Oni su naveli da im je drago što je njihova misija i zalaganje za afirmaciju posebnosti manjina i multikulturalizma i za prosperitetniju i građansku Crnu Goru, prepoznata ne samo u Zagrebu i na drugim međunarodnim adresama, već i od političkih struktura u Podgorici.

Iz te stranke su poručili da će nastaviti jačanje prijateljskih odnosa Crne Gore i Hrvatske i doprinositi pozitivnom imidžu države pred svijetom sprovodeći agendu u integracionom EU procesu.

„Iskazujemo spremnost, na osnovu razgovora s mandatarom Abazovićem, za potpisivanjem Sporazuma, kako bismo i na taj način podržali novu Vladu Crne Gore i njen rad“, istakli su iz HGI.

Izvor:Mina

Najčitanije