21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Hobotnica od 8,5 kg uhvaćena samo par metara od obale

Hobotnica

Hobotnicu tešku čak osam i pol kilograma, ulovio je u srijedu ujutro poznati vodički tunolovac Zoran Srdarev (47) i to u vodičkom portu, tek nekoliko metara od obale.

‘Oku sokolovom’ ovog iskusnog profesionalnog ribolovca nije promakla ogromna hobotnica koja se migoljila ispod morske površine, dok je on na svom brodu Barakuda obavljao radove pituravanja. U Zoranovim rukama začas su se našle osti, uslijedio je precizni pogodak u glavu te ogromnoj hobotnici nije bilo spasa, piše Jutarnji list.

– Zaista je riječ o rijetkom primjerku, godinama nisam sreo tako ogromnu hobotnicu. Izuzetna je i rijetkost da ovakav kapitalac  zaluta u naš porat. Eto, kad mi zbog lovostaja ne isplovljavamo na more, riba nam sama dolazi na dohvat ruke – kazao nam je kroz smijeh Zoran Srdarev, vlasnik turističko-ribarske tvrtke koja gostima tijekom  sezone nudi odlazak na ekstremni ribolov.

No, nije Zoran dugo pozirao sa ulovljenim kapitalcem. Poznat po svojoj velikodušnosti, krakove hobotnice podijelio je svojim sumještanima koji su je potom s krumpirima spremili ispod peke za slasnu marendu.

Najčitanije