16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Hortikulturalno uređuju grad – novinar poklonio sadnicu

Tanja Krstović

Radnici Službe gradskog zelenila Komunalnog preduzeća Tivat počeli su sa nizom aktivnosti na hortikulturnom uređenju i oplemenjavanju gradskih površina a posebno prostora malog Gradskog parka na Trgu “Dara Petkovića”.

Rukovioditeljska te Službe, diplomirana inženjerka hortikulture Tanja Krstović kazala je da će park biti dodatno ozelenjen i floristički uljepšan sadnjom oko 400 grmova mediteranskog rastinja i različitih cvjetnih vrsta.

Za to će Komunalno, odnosno Opština Tivat izdvojiti nešto preko 4.500 eura, a sav posao obaviće se u fazama jer on podrazumijeva i formiranje travnjaka.

Park uređenje

Krstović je kazala da s obzirom na prirodne karakteristike ovog parka u kome 70% stabala čine četinari, treba nabaviti i adekvatno sjeme trave koja može da uspije u sijenci i zemljištu koje je po hemijskom sastavu pretežno kiselo.

Novinar poklonio sadnicu

“Novinar Siniša Luković sa porodicom iskoristio je ozelenjavanje odnosno formiranje zelenih površina u dječjem parku koji se nalazi na Trgu Dara Petkovića i pokloni sadnicu jelke riječ je o vrsti Abies koja je karakteristična po tome što se za vrijeme novogodišnjih praznika kiti to je znači ono božićno drvce i ja koristim priliku da mu se zahvalim.

Park uređenje – poklonjena jelka

Inače osim Lukovića i drugi građani takođe koriste neku priliku pri ozelenjavanje površina u gradu i poklanjaju a sadnice, koje mi postavimo tamo gdje smatramo da će najbolje imati estetski efekat , ovo je jedinstven slučaj da novinar pokloni sadnicu gradu” – kazala nam je inženjerka hortikulture Tanja Krstović rukovodilac Službe gradskog zelenila Komunalnog preduzeća Tivat, čijom zaslugom hortikultura grada plijeni poglede…

Najčitanije