20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarna akcija Help Portrait u Porto Montenegru

help-portrait-flyerU susret praznicima, Porto Montenegro i ove zime širi dobru atmosferu darivanja i brige o drugima – međunarodna humanitarna akcija Help Portrait održaće se u petak, 02. decembra od 11h do 15h, ispred restorana One u Porto Montenegru.

Kao i svake godine, Veri Veroza i ostali tivatski fotografi radiće profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija biće namijenjen djeci sa smetnjama u razvoju, za čije se programske sadržaje brine NVO Evropski dom.

Akcija Help Portrait realizuje se u saradnji sa TO Tivat, a podržaće je frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresovani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će svim prisutnima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše.

Help Portrait projekat osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine u ovom projektu urađeno je preko 370.825 portreta, u 67 zemalja svijeta, na 2803 realizovana događaja – Porto Montenegro se već sedmi put priključuje ovoj globalnoj akciji, a već sjutradan dan 3. decembra svijet obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, tako da ovim događajem Porto Montenegro promoviše razumijevanje problema osoba sa posebnim potrebama i daje podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa svim ovim problemima.

 

Najčitanije