20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarna “Dubrovačka trpeza“ na Stradunu

Dubrovačka trpeza – foto Grad Dubrovnik

Tradicionalna i humanitarna, 112 metara duga „Dubrovačka trpeza“ održana je u nedjelju na dubrovačkom Stradunu u sklopu 10. Good Food Festivala, a prihod humanitarne akcije namijenjen je udruzi Rina Mašera za osobe s intelektualnim teškoćama.

Predstavili su se izlagači iz osam dubrovačkih hotela i 18 ugostiteljskih objekata te Turističko-ugostiteljske škole, slastičari, pekari i sedam vinara. Tanjur delicija na „Dubrovačkoj trpezi“ prodavao se za šest eura, a čaša vina za tri eura.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković izjavio je prilikom otvaranja kako je osnovni smisao manifestacije njen humanitarni karakter.

„Uz to je bitno i predstavljanje hotelijera, ugostitelja i vinara, jer oni u suradnji s javnim sektorom razvijaju dubrovački turizam. Turistička sezona u Dubrovniku je bila dobra. Trenutno smo na deset posto boljem rezultatu u odnosu na lani. Možemo biti zadovoljni“, rekao je Drašković.

Dubrovačka trpeza – foto Grad Dubrovnik

Prihod humanitarne akcije namijenjen je udruzi Rina Mašera za osobe s intelektualnim teškoćama.

Koordinatorica udruge Karolina Matuško istaknula je kako udruga ove godine slavi 65 godina djelovanja.

„Imali smo stanku zbog pandemije koronavirusa, ali smo se u posljednje dvije godine opet aktivirali“, rekla je Matuško.

U prigodnom programu nastupila je klapa Kaše.

Organizatori „Dubrovačke trpeze“ su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko-ugostiteljska škola Dubrovnik.

Izvor:Hina

Najčitanije