21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarno veče druženja i meditacije – Guru Mohanđi gost Luštica Bay

Poster

Luštica Bay je mjesto za uživanje i opuštanje koje nudi mnoštvo dešavanja i aktivnosti, otvarajući posjetiocima nove vidike, prilike za upoznavanje i razmjenu iskustava. Mohanđi Fondacija i Fondacija Ana i Vlade Divac, u srijedu 7. jula, na lokaciji Almara Beach, organizuju humanitarno veče druženja i razgovora sa svjetski poznatim indijskim guruom Mohanđijem, uz tehniku Svjesnog plesanja kao specifičnog vida meditacije u pokretu koja vodi postizanju duhovne i tjelesne ravnoteže.

Cjelokupan prihod sa ove humanitarne večeri će biti doniran u dobrotvorne svrhe, za pomoć narodnoj kuhinji pri organizaciji „Žene Bara kuvaju srcem“.

Kao integrisano naselje koje živi 365 dana u godini, Luštica Bay nudi raznovrsna dešavanja po mjeri svakog gosta i posjetioca. Morski ambijent je idealno okruženje za opuštanje i meditaciju, a kada čovjek razmišlja o sopstvenom duhovnom razvoju uporedo sa brigom o drugima još je više razloga za posvećeno djelovanje Luštice Bay kako bi pomogla napretku lokalne zajednice kojoj pripada.

Prema riječima Maše Radulović, menadžerke korporativnih komunikacija u Luštici Development, slikoviti ambijent naselja ušuškanog u bajkovito okruženj mjesto je na kome primorska tradicija opuštenog pristupa životu susreće savremene inovacije uz pomoć kojih se brzim korakom hvata svaki dan u letu. „U današnjem vremenu, kada jedna od najvećih mudrosti za čovjeka predstavlja traganje za ravnotežom u užurbanom svijetu obaveza i izazova, prihvatanje sebe samoga, empatija i briga o drugima, podjednako su važni za napredak društva i cijele planete kao globalne zajednice“, kaže Radulovićeva.

Gostovanje Mohanđija je organizovano u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Svjetska javnost je upoznata sa djelovanjem ovog indijskog gurua, kao osnivača brojnih dobrotvornih i neprofitnih organizacija širom svijeta u kojima ljude podstiče na duhovni razvoj i izražavanje saosjećanja humanim postupcima koji imaju vrijednost za širu društvenu zajednicu. Duhovnost koju njeguje Mohanđi izražava se kroz svjesnost sa kojom prolazimo kroz sva životna iskustva, uz ideju da se duhovni razvoj odvija uporedo sa iskustvima svakodnevnog života.

Luštica bay – foto Miko Đuričković

„Veoma smo privilegovani što imamo priliku da Mohanđija upoznamo sa prekrasnim ambijentom koji istovremeno pruža duboka duhovna i raznolika materijalna iskustva. Želimo da se vodimo mudrim riječima Mohanđija koji kaže da pravo bogatstvo dolazi od onoga što dajemo ovoj planeti, šireći ljubav i humanost, a ne kroz ono što od nje uzimamo”, kaže Ana Divac, u ime Fondacije Ana i Vlade Divac.

U toku jedinstvene večeri, svi prisutni gosti će, uz egzotičnu muziku, iskusiti tehniku Svjesnog plesanja, meditaciju koja pomaže postizanju savršenog balansa duše i tijela na jednostavan način, kroz slobodu prirodnog, spontanog pokreta.

Tokom druženja komunikacija se odvija na engleskom jeziku, uz obezbijeđen prevod. Ulaznica, u vrijednosti od 50 EUR, istovremeno predstavlja donaciju posjetilaca i organizatora koja će biti upućena narodnoj kuhinji u Baru.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije