7 C
Kotor

Slušaj online radio

Igalo – plaža i dalje zatrpana smećem, zakupci neodgovorni, ima mehanizama za regovanje…

Igalo – plaža

O tome da su Hercegnovske plaže zatrpane su smećem koje je prethodnih mjeseci, uglavnom izbacilo more, pisali smo prije petnaestak dana, ali do danas nije se mnogo toga promjenilo.

Naši čitaoci poslali su nam fotografije plaže u Igalu koja je i dalje „okupirana“ smećem.

Direktor Komunalnog preduzeća “Čistoća” – Herceg Novi, Vladimir Arsić za naš portal je kazao da plaže koje održava komunalno preduzeće su očišćene, a što se tiče plaža koje su pod zakup moramo pitati zakupce.

Na naše pitanje postoje li mehanizmi da Komunalno preduzeće “Čistoća” očisti plažu a da račun ispostavi zakupcu, Arsić kaže:

„Ima mehanizama naravno. Komunalna policija nam da nalog, ali naravno sedam dana nakon što oni ne postupe po dostavljenom Rješenju Komunalne policije. Moram istaći da smo sa predstavnicima JP Morsko dobro obišli sve plaže koje mi održavamo i konstatovali da je naš dio posla završen. Inače, čudime da već nisu kažnjeni neodgovrni zakupci. Apsolutno se slažem da je ružno dočekati praznike sa ovakvim plažama“ – kazao nam je Arsić.

“Svi zakupci/korisnici morskog dobra dužni su da kupališta održavaju čistim i urednim u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra, a po istom su dužni da komunalni red na kupalištima održavaju tokom cijele godine, naročito u periodu zimskih mjeseci. Na osnovu prijava kontrolora Morskog dobra, ovo preduzeće će uputiti opomene zakupcima da očiste plaže”, naveli su ranije iz JP Morskog dobra.

Na potezu je Komunalna policija, koji su također ranije najavili da će sve javne plaže i obala biti očišćeni prije novogodišnjih praznika. Ostaje da vidimo.

Najčitanije