19 C
Kotor

Slušaj online radio

IJZ: Deset smrtnih slučajeva, 316 novih, H. Novi 12, Tivat 6, Kotor 1

COVID 19 – Crna Gora – foto Boka News

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 967 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 316 novopozitivnih1 slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

Novootkriveni su iz sledećih opština:

opština oboljeli
Podgorica 102
Nikšić 49
Bijelo Polje 44
Berane 32
Bar 27
Cetinje 16
Herceg Novi 12
Budva 9
Tuzi 8
Tivat 6
Petnjica 3
Pljevlja 2
Ulcinj 2
Kotor 1
Danilovgrad 1
Rožaje 1
Kolašin 1

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 10 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (3), Nikšića (2), Ulcinja (2), Bara, Herceg Novog i Bijelog Polja. Najstariji preminuli je imao 84 godina a najmlađi 66 godine (1954 godište). Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 534 a od početka godine 543.

Do 17:30 časova prijavljen je oporavak kod 652 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 10368.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 38562.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša podnio

Boban Mugoša

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša podnio je danas ostavku na tu funkciju. Kako je saopštio, podnošenjem ostavke želi olakšati proceduru novoj ministarki zdravlja Jeleni Borovinć Bojović, a formira tim koji će raditi na razvoju zdravstvenog sistema u skladu sa vizijom i prioritetima 42. Vlade Crne Gore.

“Kao ljekar, profesionalac i građanin ove države, beskompromisno posvećen misiji očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva Crne Gore, ostajem u lnstitutu za javno zdravlje, spreman da i dalje, sa svojim koleginicama i kolegama, doprinosim ciljevima lnstituta i sveopštem dobru i napretku, koliko god je to u domenu moje moći i znanja”, navodi se u ostavci Mugoše.

Istakao je da se Institut za javno zdravlje, čijije dio više od 25 godina i kojim je rukovodio, prepoznaje po predanom radu, profesionalizmu i stručnosti.

 “Posebno naglašavam posvećenost zaposlenih koji ostvaruju rezultate na koje Crna Gora može biti ponosna. Siguran sam da će  tako biti i za vrijeme Vašeg mandata. Svim članovima Vlade i Vama lično želim dobro zdravlje i značajne rezultate, posebno u borbi  protiv novog koronavirusa i drugih javnozdravstvenih izazova”, navodi se saopštenju Mugoše, koje je upućeno premijeru Zdravku Krivokapiću.

Najčitanije