17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Indonezija: Traje potraga za nestalim avionom

avion ilustracija

Spasilački timovi za traganje navečer reflektorima osvjetljavaju tamne vode uz obalu indonezijske prijestolnice u potrazi za putničkim zrakoplovom sa 62 osobe, koji je nedugo nakon polijetanja izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Indonezijske vlasti potvrdile su da je mjesto pada zrakoplova utvrđeno te da je potraga u tijeku.

Sudbina putnika i članova posade nepoznata je i dalje nakon što je zrakoplov Boeing 737-524 nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz međunarodne zračne luke u Jakarti, Soekarno-Hatte.

Zrakoplov je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu, rekao je ministar prometa Budi Karya Sumadi.

Spasioci u potrazi za indonezijskim zrakoplovom tvrtke Sriwiyaja Air koji je u subotu nakon polijetanja iz glavnoga grada Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja pronašli su sumnjive krhotine u vodama sjeverno od grada, rekao je ranije dužnosnik agencije za traganje i spašavanje Basarnas.

Agus Haryono Reutersu je rekao kako još nije potvrđeno da je riječ o ostacima zrakoplova na letu SJ182, koji je izgubio kontakt s kontrolom letenja nakon polijetanja.

– O krhotinama su izvijestili indonezijski ribari, no mi zasad ne možemo ništa potvrditi jer smo na putu prema odredištu, rekao je za agenciju dpa dužnosnik indonezijske agencije.

Zrakoplov Boeing 737-500 letio je prema mjestu Pontianak na otoku Borneu kad je izgubio kontakt s kontrolom letenja, rekla je glasnogovornica ministarstva prometa, Adita Irawati.

– Istraga se provodi u koordinaciji s Nacionalnom agencijom za traganje i spašavanje i Nacionalnim odborom za sigurnost prometa, dodala je.

Tv Metro izvješćuje da je u zrakoplovu bilo 56 putnika, među kojima sedmero djece i šestero članova posade. Riječ o Boeingu B737-500 starom 27 godina. Riječ je o malo starijoj varijanti Boeinga 737 i nije izravno povezana s avionima novijeg tipa Boeing 737 MAX, koji su nakon dviju smrtonosnih nesreća bili privremeno povučeni iz uporabe.

Izvor:Hina

Najčitanije