15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Info dan posvećen nelaglnom odlaganju otpada u Herceg Novom: Zajedno za čistiji grad

Podi – foto EkoKulMedia

NVO “EkoKulmedia” će u okviru projekta Ecoscreen u petak 18. novembra od 10 d0 16 sati organizovati Info dan u Omladinskom parku u Igalu.  Biće to prilika da  predstavnici Komunalne policije upoznaju građane sa načinom na koji mogu prijaviti nelegalno odlaganje otpada,  ali i druga  ekološka zagađenja i time pomoći da Herceg Novi bude čistiji I uredniji.

Zainteresovanim građanima biće podijeljeni flajeri sa osnovnim informacijama  o aktivostima NVO EkoKulMedia i brojem telefona komunalne inspekcije i komunalne policije.

ECOSCREEN naziv je projekta koji  NVO EkoKulMedia iz Herceg Novog realizuje u cilju da se naporima građana koji će se samoorganizovati, ali i izvršiti pritisak na nadležne institucije u njihovoj sredini,  očiste neke od crnih ekoloških tačaka. Projekat će kroz informisanje podići građansku svijest o potrebi aktivnijeg uključivanja mještanja u rješavanju ekoloških problema u opštini Herceg Novi.

Ponta Veslo – Foto EkoKulMedia

Projekat Ekoscreen se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 –  ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj. U Crnoj Gori se ReLOaD2 realizuje u partnerstvu sa 15 lokalnih samouprava među kojima su Herceg Novi, Tivat, Kotor i Budva, koje čine klaster „Coastal Mates”.

/NVO EkoKulMedia/

Najčitanije