15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren sportski teren na Prčanju

Otvoren sportski teren na Prčanju foto CG News

Multifunkcionalni, sportski teren JU Osnovne škole “Ivo Visin” na Prčanju svečano su danas otvorili predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić i direktorica te obrazovne ustanove, Petra Ćetković.

Predsjednik Jokić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se u okviru novembarskih dana otvara adaptirani sportski teren i najavio izgradnju ostalih u osnovnim školama na području opštine.

Otvoren sportski teren na Prčanju foto CG News

“Završena je izgradnja i multifunkcionalnog sportskog terena sa dječjim igralištem u Kavču, ali odlučili smo da otvaranje terena prčanjske škole uvrstimo u program proslave Dana opštine. Priveli smo kraju i izradu idejnog rješenja sportske sale za ovu obrazovnu ustanovu i nadamo se da će temelji biti postavljeni do 2024. godine. Ovo je jedan u nizu sportskih terena koje ćemo izgraditi u najbližoj budućnosti”, poručio je on.

Jokić je istako da je u planu izgradnja terena u Perastu, kod OŠ “Veljko Drobnjaković” u Risnu, na Benovu, kod male škole u Škaljarima. Multifunkcionalni teren u Kavču je završen, a investicija je iznosila preko 80.000 eura.

Otvoren sportski teren na Prčanju foto CG News

“Sport nije djelatnost u koju ulažete novac pa možete da zaradite to je novac koji ulažete da buduće generacije budu zdrave i da imaju dobar kako fizički tako i mentalni razvoj”, kazao je on.

Direktorica Osnovne škole “Ivo Visin”, Petra Ćetković je istakla da su Opština Kotor, Sekretarijat za kulturu sport i društvene djelatnosti i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, u saradnji sa Ministarstvom sporta, uspjeli da realizuju projekat čija je vrijednost 48.000 eura, a radovi su trajali dva mjeseca.

Otvoren sportski teren na Prčanju foto CG News

Predsjednik FK “Bokelj” Davor Kumburović i trener KK “Kotor” Momčilo Knežević saglasni su da je ovo veoma značajno za najmlađe sugrađane i stvara uslove za njihov kvalitetniji rast i razvoj.

Na kraju programa učenici Osnovne škole “Nikola Đurković” iz Radanovića odigrali su prijateljsku fudbalsku utakmicu sa učenicima-domaćinima.

Izvor:CG News

Najčitanije