23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Inicijativa “Srce za svijet”: “Sava osiguranje” i opštinska preduzeća i službe uredili park “Boka”

Uređivali park Boka

U okviru Inicijative “Srce za svijet”, kompanija “Sava osiguranje” je danas sprovela akciju uređenja parka “Boka”, u saradnji sa opštinskim službama, Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, Agencijom za izgradnju i razvoj grada, te preduzećima Komunalno stambeno, Vodovod i kanalizacija i Čistoća.

U ovoj akciji učestvovalo je više od 100 zaposlenih “Sava osiguranja”, koji su danas farbali klupe, stubove i ograde i sadili ukrasno bilje, a kako je istakao izvršni direktor kompanije Nebojša Šćekić, cilj nije bio samo uljepšavanje i obnova parka “Boka”, već stvaranje lijepog ambijenta za šetnju, druženje i socijalizaciju stanovnika Herceg-Novog i svih njegovih posjetilaca.

Uređivali park Boka

“Društveno odgovorno poslovanje je dio strategije poslovanja “Sava osiguranja”. Ovo je samo jedna od mnogih društveno odgovornih aktivnosti koje sprovodimo. Važno je uticati na svijest cjelokupnog društva o društvenoj odgovornosti prema zajednici i okolini, zato ovom akcijom želimo da pokažemo da nije potrebno mnogo novca, već želja i dobra volja da se napravi promjena”, kazao je Šćekić i dodao da je do sada sprovedeno niz sličnih akcija: u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Podgorici i Pljevljima.

On je naglasio da će ovom akcijom uticati na svijest društva o neophodnosti očuvanja životne sredine i značaju koji mogu imati međusektorska saradnja i zajedničke akcije građana, kompanija i institucija sistema.

Uređivali park Boka

Prema riječima šefice podružnice “Sava osiguranje” Herceg-Novi, Sandre Katić, obezbijeđeno je više od 400 nedostajućih sadnica divljih narandži, ruža i različitih ukrasnih biljaka, potrebne farbe i alat za farbanje klupa, stubova i ograde.

“Kopali smo, sadili, družili se, a uz to radili nešto što je društveno odgovorno, a sve u želji da parku “Boka” vratimo sjaj i učinimo ga ljepšim i prijatnijim za sve građane Herceg-Novog. Zahvaljujemo se zaposlenima iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, kao i zaposlenima iz Komunalno stambenog preduzeća, Vodovoda i kanalizacije koji su nam puno pomogli tako što su preuzeli na sebe pripemne radnje za današnju akciju. Zahvaljujemo i Opštini Herceg-Novi koja je obezbijedila svu potrebnu pomoć i asistenciju stručnih lica za naše volontere. Svojim primjerom želimo pokazati koliko je lijepo i važno učestvovati u akcijama očuvanja životne sredine i ljepota Crne Gore”, poručila je Katić.

Uređivali park Boka

Kako je istakao predsjednik Opštine, Stevan Katić, bilo je zadovoljstvo danas obići park “Boka” i podržati aktivnost kompanije “Sava osiguranje”. Parku je potrebno uređenje, bez obzira na neriješena imovinsko-pravna pitanja, što vrlo često predstavlja barijeru za lokalnu samoupravu kada planira ulaganja na ovakvim površinama, te je potrebno naći mjeru između željenog i mogućeg, naglasio je predsjednik.

“Nadam se da ćemo u narednom periodu ovaj park značajnije njegovati, unaprijeđivati i koristiti više, kao što je bio primjer tokom trajanja 54. Praznika mimoze”, poručio je predsjednik Katić i ovim putem pozvao i ostale institucije i kompanije koje posluju u našem gradu da budu društveno odgovorne i da na sličan način pomognu uređenje našeg grada, kao i na saradnju na nekim drugim projektima.

Najčitanije