11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Intenzivne kontrole nelegalnog odlaganja otpada

Komunalna policija Tivat

U okviru pojačanih aktivnosti na kontroli i suzbijanju nelegalnog deponovanja otpada, službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat juče su zatekli teretna vozila firme “Lj.G.Gorostas” iz Kotora, u vršenju odlaganja građevinskog-zemljanog otpada na lokaciji koja nije predviđena za tu namjenu, pored lokalnog puta za Radoviće preko puta carinskog terminala. Prekršiocu će biti izrečen prekršajni nalog u iznosu od 1.000 eura za pravno lice i 500 eura za odgovorno lice u pravnom licu.

Prethodnog vikenda, u ulici Učura, istoj firmi izrečen je još jedan prekršajni nalog i to zbog zatečenih teretnih motornih vozila koja su prelazila propisanu dozvoljenu ukupnu masu označenu na saobraćajnom znaku. U istom prekršaju, u naselju Mažina III, zatečena su i teretna motorna vozila firme “SAM PETROL”. Po Odluci o regulisanju saobraćaja na teritoriji Opštine Tivat, za navedeni prekršaj kazniće se pravno lice sa po 150 eura i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od po 20 eura.

U prethodnom periodu izrečena su i dva prekršajna naloga u iznosu od po 1.000 eura firmama “Ceka company” i “Expocommerc”, zbog neposjedovanja ugovora o radu za vozača teretnog vozila. Ispisano je ukupno 34 prekšajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja i vršen redovan obilazak ugostiteljskih objekata u cilju kontrole radnog vremena.

Intenzivne kontrole nelegalnog odlaganja otpada sprovodiće se i ubuduće na cijeloj teritoriji opštine Tivat, sa fokusom na potezu uz putni pravac kružni tok – Radovići, kako bi se preduprijedile poplave usljed obilnih padavina.

Najčitanije