24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Intezivna gradnja se nastavlja – zeleno svjetlo za butik hotel u Tivtu – Opatovo

Butik hotel u Donjoj Lastvi – Opatovo (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Business Art )

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, odnosno Direktorat glavnog državnog arhitekte, dalo je saglasnost na idejno rješenje budućeg luksuznog butik hotela sa četiri zvjezdice, koje u Opatovu, na području tivatske opštine planira da gradi budvanska građevinska kompanija “Gugi commerce” biznismena Branislava Gugija Savića.

Na toj atraktivnoj lokaciji gradnja hotela bi mogla da počne već do Nove godine, kada bi Savićeva kompanija trebalo da prijavi gradnju, ali prethodno treba da bude završena sva dokumentacija.

Za hotel u Tivtu privode se kraju aktivnosti na izradi projektno-tehničke dokumentacije u vidu završetka Glavnog projekta i revizije Glavnog projekta, nakon čega bi bila podnijeta i prijava gradnje resornom ministarstvu.

Tivat – Opatovo – Foto Boka News

Svemu ovome prethodilo je zeleno svjetlo resora na čijem je čelu Ratko Mitrović, na idejno rješenje butik hotela, kao preduslov da se može realizovati projekat.

Kako piše u idejnom rješenju hotel će imati 41 dvokrevetnu smještajnu jedinicu visokog komfora, kao i dva luks apartmana sa pogledom na tivatski akvatorijum Bokotorskog zaliva.

Najčitanije