11 C
Kotor

Slušaj online radio

IO TO Tivat imenovao Danicu Ćeranić Banjević za direktoricu

Tivat – mikophotography

Izvršni odbor Turističke organizacije Tivat je u srijedu za direktoricu TO Tivat imenovao je Danicu Ćeranić-Banjević (DPS).

Ona je na čelu TO Tivat kao v.d. direktorica bila od početka februara kada je na predlog gradonačenika dr Siniše Kusovca (DPS) na tom mjestu  zamijenila dotadašnju direktoricu Gabrijelu Glavočić (DPS), a koja je iznenada podnijela ostvaku iz kako je navela, razloga lične prirode.

Postavljenje rođene Beranke iz Podgorice Danice Ćeranić-Banjević na čelo TO Tivat tada je izazvalo nezadovoljstvo SD i HGI kao koalicionih partnera DPS u lokalnoj vlasti Tivta. Predstavnici tih dviju partija glasali su protiv njenog postavljena za v.d. direktoricu, odnosno napustili su sjednicu Izvršnog odbora prije izjašnjavanja o novoj v.d. direktorici. Oni smatraju da Tivat ima više nego dovoljno obraziovanih i stručnih sopstvenih lokalnih kadrova iz oblasti turizma i da nije potrebno za menadžera TO dovoditi osobu iz drugog grada kojoj će onda trebati riješavati i stambeno pitanje u Tivtu.

Slično se ponovilo i juče, kada je iza za medije zatvorenih vrata, održana sjednica IO TO na kojoj će Ćeranić-Banjević imenovana za direktoricu u punom kapacitetu, a sa koje zanimljivo, nije izdato nikakvo saopštenje za javnost niti je ta informacija objavljivana na sajtovima Turističke organizacije, odnosno Opštine Tivat.

O održavanju sjednice IO TO danas je javnost indirektno informisao OO HGI Tivat koji je saopštio da je predstavnik te partuje u Izvršnom odboru lokalne Turističke organizacije Miroslav Franović, glasao protiv imenovanja Ćeranić-Banjević.

„Miroslav Franović, član Predsjedništva i Središnjeg odbora HGI, jedini je glasao protiv spomenutog imenovanja, a što je bio principijelni stav HGI – ja. Uvjereni smo da naš grad ima sposobnih i stručnih ljudi, koji su spremni preuzeti odgovornost i uspješno voditi institucije u lokalnoj samoupravi, jer Tivat najbolje mogu razumjeti i voditi Tivćani. Čudi nas medijska tišina povodom ovog događaja, ali HGI će i ubuduće biti glas savjesti našeg društva, a sve kako bi Tivat sačuvao specifičnosti i autentičnu vrijednost i kao takav na najbolji način predstavljao i nas i Crnu Goru.”- stoji u saopštenju OO HGI Tivta na čijem je čelu Ilija Janović, inače potpredsjednik Opštine Tivat.

SKUPŠTINA TO UPOZNATA SA IMENOVANJEM BANJEVIĆEVE

Na danas održanoj sjendnici Skupštine Turističke organizacije Tivat razmatran je Program rada i Finansijski plan TO za ovu godinu.

“Članovi Skupštine razmotrili su sve stavke pomenutih planova sa posebnim akcentom na aktuelnu situaciju u svijetu uzrokovanu virusom COVID-19. Zaključak je da se prati situacija i eventualno razmotri korigovanje planova u narednom periodu. Nakon razmjene mišljenja i pozitivnih sugestija Program rada i Finansijski plan Turističke organizacije Tivat za 2020. godinu su usvojeni.”- saopštemo je iz TO, uz napoenu da je sjednici  prisustvovao i predsjednik Izvršnog odbora TO Tivat Ivan Obradović koji je, prisutne obavijestio o sprovedenom Javnom konkursu za izbor direktora Stručne službe TO Tivat i uredno pristigloj dokumentaciji kandidata.

“Shodno navedenom Danica Banjević je imenovana na mjesto direktorice Stručne službe TO Tivat u trajanju mandata od 4 godine.  Predsjednik Skupštine kao i direktorica Stručne službe TO Tivat zahvalili su se svim prisutnim članovima na odazivu i dali predlog da se međusobni sastanci češće održavaju u cilju što bolje organizacije i realizacije planiranih zajedničkih aktivnosti.”- zaključuje se u saopštenju.

DOKAZANI TURISTIČKI POSLENIK

Danica Ćeranić- Banjević je, kako je ranije saopšteno iz Opštine Tivat, menadžerka turizma sa više od 15 godina radnog iskustva u ovoj oblasti. Banjevićeva je od 2010. godine na funkciji pomoćnika direktora NTO Crne Gore a zadužena je za  planiranje i sprovođenje marketinškog i promotivnog plana.  U njenoj nadležnosti je i planiranje i sprovođenje marketinških, promotivnih i distributivnih kampanja na ciljnim tržištima (međunarodnim i domaćim), saradnja sa turističkom industrijom u zemlji i inostranstvu, organizaciju nastupa na sajmovima turizma i događajima.

Uporedo, od 2008. ona vodi i Kongresni biro Crne Gore pri Nacionalnoj turističkoj organizaciji koji je zadužen za promociju ponude destinacije u oblasti MICE turizma. Pohađala je brojne međunarodne kurseve iz oblasti turizma i hotelijerstva. Banjevićeva je dobitnica nagrade „Hall of Fame Conventa“ u januaru 2017.godine. Nagrada prepoznaje stručnjake iz oblasti poslovnog turizma koji su ostvarili izvanredne i neprocjenjive usluge industriji sastanaka Jugoistočne i Srednje Evrope.

Izvor:S.L

Najčitanije