9 C
Kotor

Slušaj online radio

Istra za blagdane očekuje preko 40.000 gostiju

Rovinj-istra-foto-TZ-Istra

Prema procjenama Turističke zajednice Istarske županije, Istra ove godine tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje oko pet posto više turista nego lani, što znači da će je odabrati oko 40 hiljada posjetitelja koji bi trebali ostvariti oko 140 hiljada noćenja

– Najveći broj gostiju očekuje se posljednja tri dana stare godine, a najviše očekujemo domaćih gostiju te Slovenaca, Talijana, Austrijanaca i Nijemaca. Za predstojeće blagdane bit će otvoreno oko 50 hotela, što u sastavu velikih hotelijerskih kuća, što obiteljskih hotela, zatim šest kampova te velik broj vila i kuća za odmor u priobalju i unutrašnjosti, izvijestio je direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Najposjećenija odredišta bit će, kao i uvijek, Rovinj, Poreč, Pula i Umag.

Na području Poreča tijekom novogodišnjih blagdana očekuje se između 3500 i 4000 gostiju, koji bi trebali ostvariti oko 15 hiljada noćenja, što je, prema podacima tamošnje Turističke zajednice, promet na razini lanjske godine. U Rovinju je otvoreno pet većih hotela i nekoliko manjih, koji će primiti goste za doček Nove godine.

Istra se svake godine može pohvaliti sve većim brojem programa i događaja u prosincu. Gotovo nije bilo mjesta i grada koji ove godine nije organizirao niz adventskih događaja, od programa koji traju mjesec dana do onih koji su se održavali samo za vikend i uoči Božića.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije