20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Italija i Malta: D-Marin u svoj portfelj pripojio nove tri marine na Mediteranu

Marina – Foto: D-Marin

D-Marin u svoj portfelj pripojio nove tri marine na Mediteranu, u Italiji i na Malti, objava je iz investicijskog fonda CVC Capital Partners koji je početkom 2020. preuzeo D- Marin u vlasništvu turske Dogus grupe.

Dosadašnjih dvadeset marina u portfelju D-Marina bit će kroz ovu suradnju osnaženo s dodatnih 1800 vezova u tri nove marine. D-Marin tako stječe značajan udio u Marini di Valetta i Portu Mediceo u Livornu, kao i komercijalnu integraciju s nagrađivanom Marini di Varazze. Stjecanje udjela u Marini di Valletta i u Portu Mediceo u Livornu bit će i službeno upisano nakon primitka potrebnih regulatornih ovlaštenja i suglasnosti, prenosi 057info.

Mreža premium marina D-Marin i obiteljska grupacija Azimut Benetti razvijaju integriranu mrežu marina kako bi potaknuli rast i razvoj nautičkog turizma na Mediteranu kroz akviziciju tri nove marine od strane D-Marina.

Vizija grupacije D-Marin i obitelji Vitelli je inovirati i olakšati krstarenje Mediteranom, kroz mrežu partnerskih marina čime još jednom postavljaju nove standarde u nautičkoj industriji. Azimut Benetti, vođen strateškom vizijom obitelji Vitelli, već 30 godina prepoznaje važnost marina kao ključnog dijela infrastrukture za razvoj cjelokupne nautičke industrije.

Paolo Vitelli, osnivač Azimut Benetti grupacije, objasnio je razloge suradnje: “Temeljne vrijednosti Azimut Benetti i D-Marin grupacije savršeno se podudaraju u ideji i cilju kako bi krajnjim korisnicima omogućili besprijekorno nautičko iskustvo. D-Marin teži izgradnji i održavanju vrhunskog korisničkog iskustva, profesionalne ponude korisnicima, komercijalne izvrsnosti i digitalne inovativnosti kojom žele dodatno poboljšati postojeće luksuzne marine svjetske klase Azimut Benettia i naše obitelji. Ova ogromna usluga bogate mreže marina moći će ugostiti vlasnike jahti Azimut Benetti grupe na privilegiran način”.

“Oduševljeni smo suradnjom s obitelji Vitelli na novim, prestižnim marinama, podržavajući ih da napreduju još više uz naše iskustvo s marinama. Ovo je za nas uzbudljivo partnerstvo i jedva čekamo da započne realizacija. Želimo razvijati vrhunski nautički turizam na Mediteranu uz vrhunsku uslugu u marinama na svakom koraku nautičkog putovanja”, dodao je Oliver Dörschuck, CEO D-Marina.

Uz širok spektar usluga D-Marin marina, vlasnicima plovila omogućava se nesmetano krstarenje diljem Mediterana i uživanje u vrhunskoj usluzi na svakom koraku putovanja u Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Španjolskoj, Italiji i Malti. Suradnja D-Marina s grupacijom Azimut Benetti nastavak je D-Marin akvizicija u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj koje su započele u kolovozu 2022, navodi se u prioćenju za javnost.

Najčitanije