24.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U Crnoj Gori niža cijena za više od 100 proizvoda

supermarket

Građane Crne Gore od danas očekuje snižena cijena više od 100 proizvoda. Vlada Crne Gore je najavila akciju “Stop inflaciji 100+” koja će trajati do kraja godine.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore je u saradnji sa predstavnicima trgovačkih lanaca, maloprodajnim i veleprodajnim trgovinama i distributerima dogovorilo nastavak akcije “Stop inflaciji” pod nazivom “Stop inflaciji 100+” koja ima za cilj zaštitu životnog standarda građana i smanjenje inflacije.

Trgovci su dužni da definišu listu od najmanje 100 proizvoda za koje će sniziti cijene tako što će utvrditi maksimalnu maloprodajnu i veleprodajnu maržu u visini od pet posto, dok za trgovce koji imaju ispod 100 zaposlenih, antiinflaciona korpa podrazumjeva listu od najmanje 50 proizvoda.

Proizvodi iz antiinflacione korpe će se obilježavati na identičan način kao i u prethodnoj akciji “Stop inflaciji”, koja je trajala od kraja marta do kraja juna ove godine.

Za trgovce koji prodaju specifičnu vrstu robe – poput tehnike, kozmetike i slično, antiinflaciona korpa će biti prilagođena toj vrsti proizvoda.

Najčitanije