24 C
Kotor

Slušaj online radio

Italijani zainteresovani za Luku Bar

Luka Bar
Luka Bar

Čelnici asocijacije koja okuplja italijanske firme Confindustrie zainteresovani su za podsticanje saradnje sa privrednim subjektima u Crnoj Gori u oblasti transporta, saopšteno je nakon sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem.

Brajović je juče primio u posjetu delegaciju Confindustrie, asocijacije koja okuplja italijanske firme, te na taj način zastupa i stavove i interese italijanskog privrednog sistema, odnosno podstiče poslovnu saradnju privrednih subjekata iz Italije sa privrednicima drugih država. Pod okriljem Confindustrie danas se nalazi oko 150 000 kompanija.

“Čelnici Confindustrie iskazali su značajno interesovanje za podsticanje saradnje sa privrednim subjektima u Crnoj Gori u oblasti transporta. Istakli su da je Luka Bar predmet njihovog posebnog interesovanja, imajući u vidu njen geostrateški položaj i mogućnosti koje ona pruža u transportno logističkom lancu”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.
Brajović podsjetio je i na dosadašnju uspješnu saradnju sa italijanskim kompanijama u oblasti saobraćaja, te podržao namjeru italijanskih privrednika da još aktivnije učestvuju u privrednim aktivnostima na prostoru Crne Gore, što će u krajnjem doprinijeti i ubrzanju ekonomskog razvoja naše zemlje.

“Kako je saopšteno iz Confindustrie, ova priznata asocijacija ima namjeru da i u Crnoj Gori otvori svoje predstavništvo, u okviru Confindustrie Balkana. Confindustria Balkan osnovana je 2010. godine, u cilju promovisanja interesa italijanske privrede na prostoru Balkana, kako bi podstakla saradnju sa lokalnim partnerima”, navodi se u saopštenju.
Nakon što je Brajović upoznao članove delegacije sa značajnijim projektima koji se realizuju u okviru resora saobraćaja i pomorstva, obostrano je izraženo očekivanje da će italijanski privrednici i dalje participirati u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori, Vincenzo del Monaco.

Najčitanije