26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ivan Otović novi je predsjednik SO Herceg Novi

Ivan-Otović

Ivan Otović, nosilac liste koalicije „Za budućnost Herceg Novog i Boke“, sa 26 glasova za i 8 protiv izabran je u ponedjeljak za novog predsjednika Skupštine Opštine Herceg Novi na prvoj konstitutivnoj sjednici novog saziva lokalnog parlamenta. Protiv su glasali odbornici koalicije Evropski tim za Herceg Novi (DPS i SD), dok su njegovu kandidaturu podržali odbornici koalicije Pravac Novi, Novske liste, koalicije Crno na bijelo, Prave Crne Gore i koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke.

Otović je rekao da se u proteklom periodu Herceg Novi suočavao sa brojnim izazovima, a da će on u ime naroda koji ih je birao u budućnosti mnoge stvari brzo promijeniti, zajedničkim radom, svjesni trenutne situacije.

Vesna Samardžić iz koalicije Za budućnost Crne Gore u ime predlagača istakla je da je Otović rođen u Kotoru 29.07.1990. godine. Stalno nastanjen u Herceg Novom, oženjen, otac dvoje djece, funkcioner Nove srpske demokratije. Osnovnu i srednju školu završio je u Herceg Novom, osnovne studije – smjer novinarstvo na FPN u Podgorici, a master studije međunarodnih odnosa na FPN u Beogradu. Govori engleski, italijanski i turski jezik. Trenutno je angažovan u Kancelariji za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi kao administrator na projektima, ima iskustva u NVO-ima i medijima.

Novi saziv lokalnog parlamenta sada broji 35 odbornika, umjesto dosadašnjih 34.

Najčitanije