33 C
Kotor

Slušaj online radio

Uz norvešku obalu pronađeno tijelo malenog migranta koji se utopio u La Mancheu

Oslo – Norveška – Jorg Greuel/Getty Images

Policija u Norveškoj objavila je da je utvrdila identitet djeteta čije je tijelo pronađeno uz obalu te zemlje početkom ove godine, te da je riječ o 15 mjeseci starom kurdsko-iranskom migrantu koji se utopio u La Mancheu, objavio je BBC.

Dječak po imenu Artin utopio se zajedno s četvero članova obitelji, nakon što je brod kojim su putovali potonuo u oktobru.

Kurdsko-iranska obitelj pokušavala je stići u Veliku Britaniju iz Francuske.

Tijelo su pronašla dva policajca na jugozapadnoj obali blizu Karmoya za Staru godinu.

– Tada nije bilo prijava o nestaloj bebi u Norveškoj i niti jedna obitelj nije kontaktirala policiju, kazala je Camilla Tjelle Waage, voditeljica policijske istrage za BBC.

Policija je ustvrdila DNA analizom identitet bebe te je obitelj ubrzo obaviještena. Artin će biti pokopan u Iranu.

– Vješti profesionalci s odjela za forenzičke znanosti sveučilišne bolnice u Oslu uspjeli su povezati DNA profile, stoji u saopštenju policije.

Brodić u kojemu je bila obitelj potonuo je u La Mancheu 27. oktobra. Poginuli su svi članovi obitelji: Rasul Iran Nedžad (35); Šiva Muhamed Panahi (35), devetogodišnja Anita i šestogodišnji Armin.

Obitelj je iz grada Sardashija na zapadu Irana, blizu granice s Irakom.

Petnaest preživjelih migranata tada je odvedeno u bolnicu, a francuski je tužitelj u Dunkirku otvorio istragu o potapanju broda.

Netom nakon potapanja broda, BBC je vidio više poruka, za koje se vjeruje da ih je poslala gospođa Muhamed Panahi, uključujući poruku u kojoj govori o opasnosti prelaska La Manchea brodom.

– Nemamo izbora, zaključila je u poruci.

U drugoj poruci navodi:

– Ako želimo ići kamionom možda će nam trebati više novca koji nemamo.

Artinova teta Shavin, koja živi u Švicarskoj, kazala je da želi da se Artin “pridruži ostatku obitelji” i da će obaviti sve potrebno oko dokumenata kako bi se maleni migrant vratio u Sardasht.

Izvor:HIna

Najčitanije