7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ivica Kostelić najavio dokumentarac koji prati dogodovštine s prestižne regate preko Atlantika

Ivica Kostelić

Ivica Kostelić ne prestaje iznenađivati svojim hobijima. Nakon “Skiing the Fire Ring” kojeg je režirao zajedno s Mihom Deisingerom, najavio je dokumentarni film “Transat” njegov prvi samostalni autorski rad.

– Film prati dogodovštine s velike regate preko Atlantika Transat Jacques Vabre 2021. godine koju sam odjedrio zajedno sa suskiperom Calliste Antoine Skipper. Film ujedno daje pobliži uvid u zahtjeve oceanskog jedrenja te ima i edukacijsku komponentu – kazao je Kostelić čiji će se dokumentarac prikazati u Zagrebu 27. studenog, Ivanić Gradu 28. studenog, u Varaždinu 7. prosinca, dok je splitska projekcija najavljena za 29. studenog u prostorijama Jedrililarskog kluba Labud u 18 sati, Ulaz je slobodan.

Kostelić je sudjelovao je u jedriličarskoj utrci Transat Jacques Vabre 2021. godine i postao prvi Hrvat koji je uspješno preplovio Atlantski ocean kao sudionik ove regate. Ivica je ovu utrku u popularnoj Klasi 40 završio u društvu partnera Francuza Callistea Antoinea, a dvojac je u borbi sa zaista jakom konkurencijom zauzeo impresivno 17. mjesto.

Ova prestižna jedriličarska utrka prati povijesnu rutu trgovanja kavom između Francuske i Brazila. Ime je dobila po francuskom brendu kave Jacques Vabre (ujedno i sponzor utrke). U utrci sudjeluju dvočlani timovi, a jedriličari se uparuju prema njihovim komplementarnim vještinama, zajedničkim značajkama i tome kako se međusobno slažu.

Brodovi kreću iz glavne francuske luke za uvoz kave Le Havre, a za odredište imaju Salvador de Bahia u Brazilu, koja je svjetski lider što se tiče uzgoja i izvoza kave. Tako cjelokupna ruta iznosi oko 4000 nautičkih milja.

Najčitanije